29 Οκτ 2014

Χαλάνδρι : Σύγκρουση για παρέλαση υπό τον ύμνο του ΕΑΜ

Μπορεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ακολούθησε την πεπατημένη της διοργάνωσης παρέλασης στον δήμο του, ωστόσο επιφύλαξε… μια άλλη πρωτοτυπία στους θεατές και τους παρελαύνοντες. Αντί για τα εθνικά εμβατήρια που συνοδεύουν την παρέλαση των μαθητών, ο Ρούσσος διεξήγαγε την παρέλαση υπό τους ήχους του ύμνου του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου και του «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Σημειωτέον ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης «κεραυνοβόλησαν» τον δήμαρχο Χαλανδρίου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να κατηγορεί τον Σίμο Ρούσσο για «εμφυλιοπολεμικό μίσος» και να διερωτάται «τι έχουν να πουν οι δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτό τον δήμαρχο ή απείχαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών». Πάντως, απόλυτη κάλυψη στον Σίμο Ρούσσο παρέσχε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπενθυμίζοντας, μέσω facebook πως «το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο και από την Πολιτεία» και προσθέτοντας πως «όσοι μιλούν για εμφύλιο, είναι και ανιστόρητοι και μισαλλόδοξοι».

Σημειωτέον ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε να στείλει εκπρόσωπο στην φετινή παρέλαση στο Χαλάνδρι, με τη φοβερή δικαιολογία πως η παρέλαση διοργανώθηκε «από την τρόικα, την συγκυβέρνηση και τη νέα δημοτική αρχή»!

http://www.matrix24.gr/, 29/10/2014