21 Οκτ 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου : Στο πλευρό των 5 διωκόμενων Δημάρχων

Ψήφισμα συμπαράστασης στους πέντε Δημάρχους για τους οποίους έχει ξεκινήσει εισαγγελική διαδικασία, εξαιτίας της άρνησης τους να δεχτούν ελέγχους συμβάσεων εργαζομένων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου της «Ώρας για Δ.Ρ.Α.ΣΥ» Νικόλαου Βρεττού, την οποία υιοθέτησε άμεσα η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

Ανδρούτσου

«Αυτή τη στιγμή επιδιώκεται μια παρέμβαση, άμεση, και κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Δήμων» υπογράμμισε η Δήμαρχος στην τοποθέτηση της για το θέμα και πρόσθεσε:

«Πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε. Δεν φεύγει πάνω από εμάς. Ο επόμενος Δήμος μπορεί να είμαστε εμείς. Και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε και εμείς αντίστοιχα, να μην δεχτούμε όλα αυτά».

Στα πλαίσια δε αυτά πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι «εντέλλεται» τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να μην προβούν σε καμία διαδικασία ελέγχου συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ ξεχώρισε την διαδικασία αυτή από τον έλεγχο της πλαστότητας, η οποία όπως διαβεβαίωσε, συνεχίζεται και στο Δήμο Αγίου Δημητρίου με πολλή προσοχή. «Και εννοείται ότι όπου υπάρχει παράνομη ενέργεια, αυτόματα θέτει και το υποκείμενο της ενέργειας εκτός εργασίας» κατέληξε.

Κουτσοβασίλης

Στόχευση της όλης διαδικασίας είναι ουσιαστικά η κατάργηση του αυτοδιοίκητου, υποστήριξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μετέχω» Βασίλης Κουτσοβασίλης.

Όχι όμως μόνο αυτό, πρόσθεσε, αφού στόχος είναι επίσης το να δημιουργηθεί πρόβλημα στους Δήμους, αλλά και να δημιουργήσει τρομοκρατία, ώστε όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι Δήμοι, όλες οι Δημοτικές Αρχές, να ακολουθήσουν μια πολιτική που θέλει αυτή τη στιγμή η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές.

Δήλωσε λοιπόν ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου πρέπει να επισημάνει όχι μόνο ότι συμπαραστέκεται, αλλά ότι συμμετέχει και αυτός στο μέτωπο των Δημάρχων και των Δήμων αυτής της χώρας, που αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων.

Αρβανιτάκης

Εκ μέρους τέλος της μείζονος μειοψηφίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Αρβανιτάκης ανέφερε ότι καταλαβαίνει την ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των Δημοτικών Αρχών, γιατί σε πάρα πολλά ζητήματα υπάρχει κοινό μέτωπο και κοινές διεκδικήσεις. Δήλωσε όμως ότι δεν καταλαβαίνει πώς μία Δημοτική Αρχή μπαίνει στη διαδικασία να κρίνει τους νόμους, τους οποίους ψηφίζει το κράτος.

Σημείωσε ακόμα, ότι θεωρητικά μπορεί να συμφωνήσει με το γεγονός ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν ευθύνη όταν κατέθεσαν οι ίδιοι χαρτιά που γράφουν ψευδώς ότι ήταν διαρκώς απασχολούμενοι στους Δήμους.

Έθεσε όμως το ζήτημα της ευθύνης των Δημοτικών Αρχών, που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τόνισε, παρανόμησαν ευθέως.

http://www.newsta.gr/, 20/10/2014