18 Αυγ 2014

Στα « μανταλάκια» πάλι ο Κορυδαλλός με τις απολύσεις από τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη

Νέο πανελλαδικό διασυρμό υφίσταται γι άλλη μια φορά η πόλη του Κορυδαλλού , εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη.

Τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο τύπο αλλά κυρίως στο διαδίκτυο όπου εκτός από τα ειδησεογραφικά site,έχει κατακλυστεί από σχόλια για τη Δημοτική Αρχή , για τα οποία δεν μπορεί να είναι υπερήφανη μια πόλη για τη διοίκηση που έχει επιλέξει , ο Κορυδαλλός είναι πάλι στα «μανταλάκια».

Οι αιφνίδιες απολύσεις των εργαζομένων του μοναδικού βρεφικού σταθμού του Κορυδαλλού, του μοναδικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ και της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης , μεταξύ των οποίων και της κωφάλαλης υπαλλήλου Παναγιώτας Διολή , μητέρας ενός ανήλικου και σύζυγος ανέργου ,έχει προκαλέσει πραγματικό σάλο.

Αποδεικνύεται έτσι για τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη ότι εκτός από την αναλγησία της δεν έχει όρια και η υποκρισία της .

Αφού , την ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι …ετοιμάζει απολύσεις , εκείνη από μόνη της , οδήγησε ακαριαία στην ανεργία περίπου 30 εργαζομένους , τους περισσότερους εκ των οποίων έχει απλήρωτους εδώ και πολλούς μήνες (!) .Τόσους που , από το 2010 μέχρι σήμερα σε κανένα Δήμο πανελλαδικά δεν έχουν απολυθεί λόγω του …Μνημονίου.

Την προηγούμενη βδομάδα , πραγματοποιήθηκε παράσταση – διαμαρτυρίας , στο γραφείο του κ. Κασιμάτη , από το Σωματείο, τους απολυμένους και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) , όπου τον κατήγγειλαν για τις απολύσεις και απαίτησαν να τις ανακαλέσει

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπήρων Γιάννης Βουτσινάς ο δήμος θα μπορούσε να εντάξει την κυρία Διολή μαζί με τους άλλους 10 συναδέλφους της , στη Δημοτική Επιχείρηση στο μόνιμο προσωπικό του δήμου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα , αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις – κινητοποιήσεις των εργαζομένων , με αποτέλεσμα εξαιτίας των ανάλγητων αποφάσεων του κ. Κασιμάτη , να διασυρθεί ο Κορυδαλλός και πάλι πανελλαδικά

http://www.newsta.gr/, 18/8/2014