4 Αυγ 2014

Σ.Δανιηλίδης: «Οι κοινωνικές δομές των δήμων έσωσαν τη χώρα»

Τη βεβαιότητα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να τολμήσει μεγαλύτερο άλμα και να πετύχει ενδυνάμωση του ρόλου της και καλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο της για τον πολίτη, εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στη διάρκεια της ημερίδας ενημέρωσης νεοεκλεγέντων αιρετών των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης, που οργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι να ασχοληθείτε, να δείξετε ενδιαφέρον, να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα που παρέχεται με τα σημερινά δεδομένα και από το ΕΣΠΑ 2 και να διεκδικήσετε περισσότερα. Έτσι θα αποδείξετε και πως όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά στους πολίτες μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε», είπε ο Σ.Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης μετείχε στην ημερίδα, εκτός από δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, και με τις ιδιότητες του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ.

Ο Σ.Δανιηλίδης τόνισε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 3-4 χρόνων «της πιο κρίσιμης και προβληματικής περιόδου για τη χώρα μας, ο μόνος τομέας που αναπτύχθηκε και κατάφερε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και καθημερινή υποστήριξη στην πληττόμενη οικογένεια ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Οι Δήμοι, υπογράμμισε λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα 4.646 δομές κοινωνικής πολιτικής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και οι οποίες «έσωσαν τη χώρα».

«Την ίδια στιγμή που οι κρατικές κοινωνικές δομές υποβαθμίζονταν ή καταργούνταν, από το 2010 έως και το 2013 σημειώθηκε εκτίναξη του αριθμού των δημοτικών κοινωνικών δομών και επομένως αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά, άτομα με αναπηρία και πολίτες ειδικών κατηγοριών σε όλη τη χώρα», επισήμανε.

http://www.newsta.gr/, 3/8/2014