17 Αυγ 2014

Φεύγοντας ο Μιχαλολιάκος «ανακάλυψε» ότι ο Πειραιάς έχει ανάγκη …215 οκταμηνίτες για να…λειτουργήσει

Εκεί που ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά , Βασίλης Μιχαλολιάκος, διαβεβαιώνει ότι επί ημερών του , οι υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως η καθαριότητα λειτουργούσε « ρολόι» παρά τις « Μνημονιακές» επιπτώσεις και ο Πειραιάς είχε γίνει η « καθαρότερη» πόλη της Ελλάδας , λίγες βδομάδες πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή Μώραλη , ανακάλυψε ότι επείγει η πρόσληψη …215 οκταμηνιτών , διαφορετικά η πόλη θα μετατρεπόταν σε « χωματερή».

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου διατυπώθηκαν αντικρουόμενες απόψεις και από πλευράς αντιπολίτευσης, για το αν η Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου , έπρεπε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, λίγο προτού αποχωρήσει.

Αθανασιάδης

Την άποψη ότι η προκήρυξη θέσεων για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών είναι λάθος, εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Αθανασιάδης. «Θεωρώ ότι είναι λάθος η οκτάμηνη προκήρυξη, τώρα έτσι όπως είμαστε, δύο περίπου μήνες και κάτι πριν τη λήξη της θητείας μας» είπε και πρόσθεσε: «Είναι νόμιμη, δεν είναι όμως ηθική». Για το λόγο αυτό, τοποθετήθηκε υπέρ των τετράμηνων συμβάσεων, κάτι που δίνει όπως είπε τη δυνατότητα στη νέα Δημοτική Αρχή να κάνει τις επιλογές της.

«Θα μου πείτε ότι είναι μέσα από τον ΑΣΕΠ. Εμένα η διαφωνία μου είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Θα μου πείτε ότι πιθανόν η πόλη θα παρατηθεί. Εγώ πλέον θεωρώ ότι η πόλη μας, η πόλη του Πειραιά, είναι πλέον παρατημένη» συνέχισε και πρότεινε τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στην επιτροπή, «για να μην δημιουργηθούν διάφορα ευτράπελα».

Βουγιουκλάκης.

Το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα βρεθεί μ’ έναν αριθμό εργαζομένων που δεν θα έχει επιλέξει, επισήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος», Χρήστος Βουγιουκλάκης. Τόνισε λοιπόν ότι θα περίμενε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα Δημοτική Αρχή να κάνει τις επιλογές της και υποστήριξε ότι γι’ αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Από τη στιγμή όμως που όπως είπε, υλοποιείται, καλό θα είναι η διοίκηση να προσκαλέσει όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τη νέα Δημοτική Αρχή να παρευρεθούν σε όλη τη διαδικασία από τη στιγμή της κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Παντελάκη

Αντίθετη άποψη διατύπωσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν καταλαβαίνει την κριτική που ασκείται στο Δήμαρχο και την πρόταση να γίνουν δίμηνες και όχι οκτάμηνες συμβάσεις, επισημαίνοντας ότι η καθαριότητα στον Πειραιά δεν είναι κάτι το αυτονόητο.

«Αν δεν έχεις προσωπικό, δεν έχεις καθαριότητα» τόνισε και κάλεσε τη νέα Δημοτική Αρχή να ζητήσει την κατάργηση του ένα προς πέντε και να προκηρύξει θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Καλογερόγιαννης

Στο ίδιο κλίμα και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί» Αντώνης Καλογερόγιαννης υποστήριξε ότι κάποιοι κάνουν την «τρίχα τριχιά» και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει στη νέα Δημοτική Αρχή να παραδώσει τον Πειραιά με προσωπικό, που να μπορεί να καθαρίζει την πόλη. «Τώρα αν θα είναι τετραμηνίτες ή οκταμηνίτες νομίζω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και καλό θα είναι να εφαρμοστούν οι νόμιμες διαδικασίες, να πάρουμε το προσωπικό που έχουμε ανάγκη, να αναλάβει ο νέος Δήμαρχος, και από εκεί και ύστερα είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στη δική του θητεία» τόνισε.

Βουράκης

Την άποψη ότι αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται προ τετελεσμένων, διατύπωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης. «Ή που γίνονται προσλήψεις και καθαρίζει ο Πειραιάς, ή που δεν γίνονται και μας πνίγουν τα σκουπίδια» ανέφερε.

Βέβαια, συνέχισε, δεν μπορεί να καταλάβει πώς, όταν όλα λειτουργούσαν ρολόι σε μια Δημοτική Αρχή, ξαφνικά βρίσκεται με ένα κενό υπαλλήλων και μ’ έναν Πειραιά που βρωμάει.

Μιχαλολιάκος

«Δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής το νόμου» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος απαντώντας στις παραπάνω τοποθετήσεις και πρόσθεσε:

«Ήδη έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο από τις ανοχές μας η πόλη μας. Η οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πλην του ΑΣΕΠ είναι εξ ορισμού διαβλητή και υπάρχει ο υποκειμενισμός. Δίμηνα ή τετράμηνα, διορίζει ο Δήμαρχος ό,τι θέλει. Οκτάμηνο είναι, και η διακήρυξη έχει βγει και έχει τελειώσει. Είναι η εφαρμογή του νόμου. Και επειδή το ορίζει ο νόμος είναι νόμιμο, και επειδή είναι ΑΣΕΠ είναι και ηθικό».

Ενημέρωσε μάλιστα ότι έχει προτείνει στο νέο Δήμαρχο, την ώρα που θα συγκροτηθεί η επιτροπή για να βγάλει τα αποτελέσματα, να είναι παρών για να δει τη μοριοδότηση, κάτι που όπως τόνισε το έκανε από «πλεονάζουσα ηθική» και προσήλωση στη νομιμότητα. Κάλεσε επίσης και οποιονδήποτε εκπρόσωπο άλλης παράταξης να είναι επίσης παρών. «Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια. Υπάρχει η υποχρέωση η δική μου να παραδώσω τον Πειραιά καθαρό» κατέληξε.

http://www.newsta.gr/, 17/8/2014