18 Ιουλ 2014

Μόνο μία παιδική χαρά με πιστοποίηση στη Γλυφάδα


ParadothikeIPaidikiXaraMinaPatrikiou2

Μονάχα μια παιδική χαρά, από σύνολο 20, μπορεί να λειτουργήσει την επαύριον στο Δήμο Γλυφάδας, καθώς αυτή η μία και μοναδική πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να πάρει την πιστοποίηση που ορίζει ο τελευταίος νόμος.

Αυτό τουλάχιστον παραδέχθηκε ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Κώστας Κόκκορης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρου Τάσσου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο κ. Τάσσος ζήτησε να μάθει τον αριθμό των παιδικών χαρών της πόλης, οι οποίες είναι κατάλληλες για να περάσουν το τεστ πιστοποίησης και να πάρουν το ειδικό σήμα, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ο κ. Κόκκορης απάντησε πως μόνο μια είναι σήμερα κατάλληλη, ενώ 5 με 6 ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία αναμόρφωσης για να μπορέσουν να πάρουν έγκριση.

Οι υπόλοιπες το πιθανότερο είναι να σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος για να προβεί στα απαιτούμενα έργα δεν επαρκεί για να ολοκληρωθούν. «Η διαδικασία που χρειάζεται για να εγκριθούν και να προχωρήσουν τα έργα είναι αρκετά χρονοβόρα», σχολίασε ο κ. Κόκκορης, ο οποίος τα έβαλε με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για την επίσπευση της διορίας που είχαν οι δήμοι για να προβούν στα έργα ανακατασκευής των παιδικών τους χαρών.

http://www.newsta.gr/, 17/7/2014