Η αξιολόγηση θα φέρει όπως και να ΄χει απολύσεις στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. Διαβάζοντας το έγγραφο που έχει φθάσει σ΄ όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις γίνεται κατανοητό ότι η αξιολόγηση γίνεται με πρωταρχικό στόχο την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων υπαλλήλων.
Η λογική στον τρόπο αξιολόγησης είναι κάτι που αναζητείται! Δεν θα γίνει με πρώτο κριτήριο τις πραγματικές δυνατότητες των υπαλλήλων που κρίνονται αλλά με “αριθμητικά δεδομένα”!!! Το Onalert έχει στην διάθεσή του όλο το έγγραφο, δημοσιεύει αποσπάσματα από τα οποία προκύπτει ότι υποχρεωτικά σε κάθε υπηρεσία κάποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να βαθμολογηθούν έτσι ώστε να είναι δυνατή η απομάκρυνσή τους!
Ήδη όσοι διευθυντές και προϊστάμενοι θα κληθούν να κρίνουν, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κι αυτό γιατί:
•οι πολιτικοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι!
•απ΄ αυτούς που έχουν απομείνει οι διαφορές στην απόδοσή τους είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτες για να βαθμολογηθούν με τον τρόπο που επιβάλλει η αξιολόγηση.
Ήδη σε πολλές διευθύνσεις για να αρθεί το αδιέξοδο και να βγουν από την δύσκολη θέση όσοι κρίνουν αλλά και όσοι κρίνονται έχει υπάρξει …συμφωνία οι αξιολογήσεις να γίνουν με …κλήρο!
Όσοι έχουν εμπνευστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης μάλλον θα πρέπει να το επανεξετάσουν. Αρχίζοντας ίσως από την καταγραφή των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν στις ΕΔ σ΄ ότι αφορά στο πολιτικό προσωπικό. Μάλλον θα εκπλαγούν δυσάρεστα από τις ελλείψεις που υπάρχουν.
Εκτός αν έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η παραχώρηση “έργου” σε ιδιώτες είναι η μοναδική και πραγματική επιδίωξη. Όπως είχε αποκαλύψει στο Onalert.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, σε περιπτώσεις που αυτό δοκιμάστηκε αποδείχτηκε πολύ πιο δαπανηρό για το ελληνικό δημόσιο.
http://www.onalert.gr/, 10/7/2014