15 Ιουλ 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 15-7-2014

Χαλάνδρι  15/7/2014

 Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές ανέδειξαν τους μνημονιακούς «έλληνες» σε μειοψηφία, που αντιπροσωπεύει με το ζόρι 1 εκατομμύριο πολίτες.
Παρά το γεγονός αυτό, καθημερινά, 151 βο(υ)λευτές ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο της χώρας που ανήκει στους Έλληνες, τη γη, τις θάλασσες και τις δημόσιες επιχειρήσεις των Ελλήνων για τις οποίες οι πρόγονοί μας έχυσαν ποτάμια ιδρώτα για να χτίσουν. Ξεπουλούν γη και ύδωρ, προκειμένου αυτή η χώρα να μην παράγει τίποτα, να μην έχει δικά της έσοδα και να χάσει (ολοσχερώς) την εθνική της κυριαρχία. Και όλα αυτά για ένα μάτσο ελλήνων και ξένων κερδοσκόπων και τοκογλύφων, ΔΗΘΕΝ «δανειστών» και για κάποια «τοκοχρεωλύσια» για τα οποία ο ελληνικός λαός δε γνωρίζει τίποτα και για τα οποία η χώρα ΤΟΥ έχει καταντήσει «πειραματόζωο» και «αποικία χρέους».
Η πολύ πρόσφατη και ετσιθελική, παράνομη, παράλογη, αντικοινωνική και εθνικά βλαπτική εκποίηση της Δ.Ε.Η. από την πολιτικά αδύναμη και ηθικά έκπτωτη συγκυβέρνηση φωτογραφίζει το σημερινό δράμα της Ελλάδας.

«Ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 θα τηρηθεί», λέει η «συγκυβέρνηση», πανηγυρίζοντας για τη μετατροπή χιλιάδων εργαζομένων σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ, η ΜΗ νομιμοποιημένη κυβέρνηση, για την οποία δεν αποφάσισε ποτέ ο ελληνικός λαός. Και συνεχίζει η ίδια  ΜΗ νομιμοποιημένη κυβέρνηση :  «Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 6.500». Έχει δεσμευτεί, λέει, έναντι της τρόϊκας. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι, αυτά τα υποστηρίζουν, τα υιοθετούν και (προσπαθούν να) τα εφαρμόζουν άνθρωποι που «δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους». Δεν έχουν εργαστεί ποτέ και, ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνουν μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους και έχοντας εξασφαλίσει τεράστιες περιουσίες, τι θα πει ανεργία και ανέχεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ και ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ υποψηφίων προς απόλυση, οι έλεγχοι για παράτυπες μετατροπές συμβάσεων εργασίας και η διενέργεια ΔΗΘΕΝ «αξιολογήσεων» στο δημόσιο τομέα.

Σε δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας της ιστοσελίδας capital.gr
(αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» της 5ης Ιουλίου 2014), αναφέρεται – μεταξύ άλλων - ότι : Τα «κρούσματα» προσλήψεων στο Δημόσιο διά της πλαγίας οδού συνεχίζονται, όπως αποκαλύπτουν επίσημες εκθέσεις των αρμόδιων κρατικών οργανισμών. Και τούτο, παρά τα πέντε χρόνια Μνημονίου, τις προσπάθειες «μεταρρύθμισης» του Δημοσίου, αλλά και την έκρηξη της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, που αφήνει στο περιθώριο της αγοράς εργασίας ή ωθεί στο εξωτερικό εξειδικευμένο έμψυχο δυναμικό.
Τη «δεξαμενή» των δημοσίων υπαλλήλων, που γέμισε με προσλήψεις την προηγούμενη 10ετία, επιχειρεί η κυβέρνηση, πλέον, να μειώσει κατά 150.000 άτομα (από το τέλος του 2010 έως το τέλος 2015). Η επιχείρηση γίνεται και μέσω του στόχου για υποχρεωτικές αποχωρήσεις (15.000 έως το τέλος του 2014), στόχος που, βάσει Μνημονίου, στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου μπορεί να… επεκταθεί και για το 2015, αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει συνεχώς ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Ωστόσο, ενώ αναζητούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα ή απολύονται ομάδες εργαζομένων για να επιτευχθούν οι αριθμητικοί στόχοι, νέες προσλήψεις γίνονται. Το πιο σύνηθες παράδειγμα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι οι ανακοινώσεις για προσωρινές θέσεις εργασίας.

ΚΑΙ από τα παραπάνω, διαφαίνεται πεντακάθαρα η πρόθεση των κυβερνώντων : κατάργηση της μονιμότητας, ελαστικές (έως ανύπαρκτες) σχέσεις εργασίας, εκχώρηση όλων των υπηρεσιών σε ιδιώτες – «πατριώτες» που …«κόπτονται» για τη χώρα και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη (!!!) και οριστική (και αμετάκλητη) διάλυση του κράτους που δημιουργήθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ τον έλληνα (αγρίως, δυσανάλογα και αδίκως) φορολογούμενο πολίτη.


Η «πρΟΤΑση» θα επαναλάβει για άλλη μια φορά ότι, είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια της ΜΑΥΡΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ της χώρας μας, την ίδια ακριβώς περίοδο – δηλαδή κατά τους θερινούς μήνες – επιχειρείται μια ΥΠΟΥΛΗ επίθεση προς τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Είναι ακριβώς αυτή η περίοδος που – ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ – βρισκόμαστε σε…καλοκαιρινή ραστώνη.

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες, ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ. Να προστατεύσουμε το ΘΕΣΜΟ «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και να αποκρούσουμε τέτοιου είδους τακτικές από τους γνωστούς… «χορηγούς» που ξαφνικά …αγάπησαν την κοινωνία και «κόπτονται» για την προσφορά των δήμων στους δημότες τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ ενοικιάζεται, ΔΕΝ (εξ)αγοράζεται. Και οι εργαζόμενοι σε αυτήν (την Τ.Α.), δε σκοπεύουν να επιτρέψουν την απαξίωσή τους ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι.
πρΟΤΑση