15 Απρ 2014

Δημόσιο: Έρχεται νέο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους


Αρχική

Πριμ παραγωγικότητας για υπαλλήλους που ξεχωρίζουν για την αποδοτικότητά τους και παράλληλες μειώσεις για όσους δεν αποδίδουν αναμένεται να φέρει το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο το οποίο θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο STAR ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει το πριμ παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους, ως επιβράβευση σε εκείνους που εργάζονται σκληρά.

Με τον τρόπο αυτό επαναβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για ανακατατάξεις στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες ωστόσο δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αφού στόχος είναι το μέτρο να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Παράλληλα σύντομα θα είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης στην παρούσα φάση οι θέσεις ευθύνης απευθύνονται αποκλειστικά σε υποψηφίους από το δημόσιο και όχι σε στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις πάντως ο υπουργός επανέλαβε ότι μετά την υλοποίηση των 15 χιλιάδων απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί για το νέο έτος δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος ποσοτικός στόχος απομακρύνσεων. Επιπλέον ξεκαθαρίζεται ότι οι αξιολογήσεις σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε νέες απολύσεις.

http://www.localit.gr/, 15/4/2014