9 Απρ 2014

Χιλιάδες βλέπουν την έξοδο από το Δημόσιο


Χιλιάδες βλέπουν την έξοδο από το Δημόσιο
Μπορεί ο κύκλος της διαθεσιμότητας να έκλεισε, δεν έκλεισε όμως ο κύκλος των απολύσεων, αυτό δήλωσε ξεκάθαρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 

ο Κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή “προχωράμε σε μετατροπή συμβάσεων που έχουμε υπόνοιες ότι δεν έγιναν με νόμιμο τρόπο, έχουμε τη βάσιμη υποψία ότι είναι ενδεχομένως χιλιάδες αυτοί οι υπάλληλοι.”

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα δουν την έξοδο από το δημόσιο όλοι όσοι με παράνομο τρόπο εξασφάλισαν μια θέση σε αυτό.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι ο κύκλος της διαθεσιμότητας όπως τη γνωρίζουμε ως σήμερα έκλεισε. Δεν θα είναι συνδεδεμένη άμεσα με απόλυση ή με μείωση κατά 25% το μισθού.

Πλέον θα υπάρχει έναν μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας με εθελοντικές ή και υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία και την αποδοτικότητα του κράτους, είπε ο υπουργός.

Ωστόσο ενώ ο κύκλος της διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων κλείνει μένει ανοιχτό το ζήτημα της αποκατάστασης των υπαλλήλων αυτών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι θα επανέλθουν στο δημόσιο οι υπάλληλοι που έχασαν τη θέση τους και έτσι παραμένει ανοιχτός ο δρόμος της απόλυσης.

http://www.newsit.gr/, 9/4/2014