14 Μαρ 2014

Προσλήψεις από το «παράθυρο» με 2.000 € ενόψει εκλογών ενώ απολύουν καθαρίστριες

katharistries(1)
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι απολύει υπαλλήλους για την εξοικονόμηση δαπανών και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι ενέργειές της αποδεικνύουν ότι επιδιώκει να διαμορφώσει κάτι άλλο: έναν δημόσιο τομέα ανοιχτό στα κομματικά ρουσφέτια της.
Απολύει τις καθαρίστριες, ανοίγοντας τον δρόμο καθαρισμού υπηρεσιών, στα ιδιωτικά συνεργεία. Καρατομεί τους σχολικούς φύλακες ενώ δίνει το «πράσινο φως» για την φύλαξη σχολικών κτιρίων -έναντι αμοιβής βέβαια- σε ιδιωτικές εταιρίες security.
Σήμερα, το «nez.gr» αποκαλύπτει, άλλη μια προκλητική κυβερνητική απόφαση. Την ώρα λοιπόν, που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες με τη λήξη της διαθεσιμότητας και άλλους δημοσίους υπαλλήλους καταργώντας οργανισμούς, προσλαμβάνει 50 υπαλλήλους για τη διενέργεια των επικείμενων εκλογών! Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε δέσμευση πίστωσης 300.000 ευρώ για την πρόσληψη αυτών των 50 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις εκλογές.
Στη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους τριακοσίων χιλιάδων Ευρώ ( 300.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ειδικός φορέας 07- 130. – Κ.Α.Ε 5262- οικ. έτους 2014 για “την πρόσληψη πενήντα (50) ατόμων (20 ΔΕ και 30 ΥΕ) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες διενέργειας των επικείμενων εκλογών ανάδειξης των Αρχών της Αυτοδιοίκησης και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” .
Ούτε ο τρόπος πρόσληψης των 50 «τυχερών» προσδιορίζεται, ούτε το ακριβές αντικείμενό τους, ούτε ο χρόνος απασχόλησής τους. Πάντως, αν υπολογίσουμε ότι η απόφαση φέρει ημερομηνία 10 Μαρτίου και οι ευρωεκλογές, μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών γίνονται στις 25 Μαΐου, μπορούμε να εικάσουμε ότι οι συμβάσεις θα είναι τρίμηνες. Αυτό σημαίνει, ότι βάσει της συνολικής πίστωσης κατά μέσο όρο αναλογεί σε καθένα από τους 50,αμοιβή 6.000 ευρώ, ήτοι, 2.000 ευρώ το μήνα! Καθόλου άσχημα όταν απολύονται καθαρίστριες των 500 ευρώ μηνιαίως.
Άραγε, τη δουλειά αυτών των 50, δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιοι από τους υπό απόλυση δημοσίους υπαλλήλους; Αλλά είπαμε, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την… εκκαθάριση του δημοσίου από μόνιμο προσωπικό, για να κάνει τα παιχνίδια της.
Ολόκληρη η απόφασηΠροσλήψεις για εκλογές.
http://www.nez.gr/, 13/3/2014