14 Φεβ 2014

Καταγγέλλει το ΚΚΕ τη Δημοτική Αρχή Γκότση για «ασφαλίτικες» μεθόδους κατά των εργαζομένων


dimarxeio n ionias - gkotis

Σφοδρότατη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής Γκότση , της Ν. Ιωνίας , που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ , εξαπέλυσε το ΚΚΕ .

Σ΄ανακοίνωσή της , η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ , που πρόσκειται στο ΚΚΕ , καταγγέλλει μεταξύ άλλων τη Δημοτική Αρχή Γκότση , από τις ποιο προβεβλημένες του ΣΥΡΙΖΑ , για « ακόμα μία αθλιότητα», «βρώμικη μέθοδο τρομοκράτησης των εργαζομένων» , «απειλές» και «ασφαλίτικες μεθόδους» αλλά και ως «λαγό» εφαρμογής Μνημονιακών πολιτικών .

Αφορμή καταγγελίες εργαζομένων για ενέργειες του αντιδημάρχου καθαριότητας , Φώτη Τσομπάνογλου.

Το θέμα έθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,- της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ – Παναγιώτης Τσουκαλάς, ο οποίος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον αντιδήμαρχο , να διευκρινίσει εάν ισχύουν οι καταγγελίες εργαζομένων «περί διαχωρισμών» στην υπηρεσία καθαριότητας .

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε σε περιστατικό που του μετέφεραν εργαζόμενοι , σύμφωνα με τους οποίους ο Αντιδήμαρχος μάζεψε τις κάρτες τους και τους καλούσε έναν –έναν να τις παραδώσει στο γραφείο του…!

«Γενικότερα κ. Τσομπάνογλου, υπάρχουν φήμες για διακρίσεις και διαχωρισμούς στον τομέα της καθαριότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους. Κάποιος μας ενημέρωσε ότι το μεσημέρι της 3/2 μαζέψατε τις κάρτες των εργαζόμενων και έπειτα τους καλούσατε έναν – έναν στο γραφείο. Θα ήθελα να μας εξηγήσετε τι σήμαινε αυτή η κίνηση», ρώτησε ο κ. Τσουκαλάς.

Τσομπάνογλου

Για «παρερμηνεία» έκανε λόγο ο κ. Τσομπάνογλου, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως μάζεψε τις κάρτες για να διορθώσει ένα υπηρεσιακό λάθος με το ρολόι προσέλευσης, που θα έπρεπε να χτυπιούνται οι κάρτες…!

Έκανε ωστόσο λόγο για εργαζομένους , « που πιάστηκαν να πίνουν καφέ εν ώρα υπηρεσίας»

«Είχε δοθεί εντολή στο διευθυντή της υπηρεσίας να ενημερώσει τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του πρασίνου να χτυπάνε τις κάρτες τους στο ίδιο ρολόι. Εκείνος παράκουσε, και οι εργαζόμενοι χτύπησαν στο παλιό ρολόι ξεχωριστά. Εμείς μαζέψαμε το μεσημέρι τις κάρτες ώστε να διορθώσουμε το λάθος, και αύριο οι εργαζόμενοι θα έχουν κανονικά τις κάρτες τους. Μάλλον κ. Τσουκαλά, θα πέρασε από δίπλα μας κάποιος εργαζόμενος της Λ. Συσπείρωσης την ώρα που συζητούσαμε με το διευθυντή, ότι πιάστηκαν κάποιοι εργαζόμενοι να πίνουν καφέ εν ώρα εργασίας και με ποιο τρόπο θα το σταματήσουμε αυτό. Μάλλον αυτό άκουσε και παρερμήνευσε», ήταν τα λόγια του Φώτη Τσομπάνογλου.

ΔΑΣ :Νέα αθλιότητα

Σ΄ανακοίνωσή της , η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ , που πρόσκειται στο ΚΚΕ , κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Γκότση «για ακόμα μία αθλιότητα» σε βάρος εργαζομένων…!

Κατά την ίδια « δεν είναι τυχαία η νέα αθλιότητα που αντιμετώπισαν τη Δευτέρα 3/2/14 οι εργάτες πρασίνου, απ’ τον εκπρόσωπο της διοίκησης του Δήμου στο γκαράζ, τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος. Όταν οι εργαζόμενοι πήγαν να χτυπήσουν κάρτα στο σχόλασμα, δεν τη βρήκαν στη θέση της. Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι στο εξής θα χτυπούν κάρτα στον ίδιο χώρο, που χτυπούν κάρτα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με πρόφαση την ενοποίηση των δύο υπηρεσιών, στα πλαίσια των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων».

Σύμφωνα με την ΔΑΣ , « ο αντιδήμαρχος Τσομπάνογλου, για άλλη μια φορά ενήργησε ως άξιος εκπρόσωπος της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής. Κρατούσε τις κάρτες και τις έδινε από το γραφείο του σε έναν – έναν εργαζόμενο χωριστά. Με ύφος ασφαλίτη απειλούσε τον καθένα εργαζόμενο ονομαστικά, ότι αν από αύριο στις συνήθεις εφόδους του δε βρει κάποιον εργαζόμενο στο χώρο εργασίας, όποιος κι αν είναι, για οποιονδήποτε λόγο κι αν απουσιάζει, θα τίθεται σε αργία».

Τρομοκρατία- συκοφάντηση

Είναι , αναφέρει η ΔΑΣ , « παλιά και βρώμικη μέθοδος τρομοκράτησης των εργαζομένων. Είναι άθλια και δοκιμασμένη μέθοδος να δημιουργούν στους δημόσιους υπάλληλους αισθήματα συνενοχής για την κρίση.

Ότι είμαστε προνομιούχοι απέναντι στον υπόλοιπο λαό. Ότι είμαστε τεμπέληδες, κοπανατζήδες και πλεονάζον προσωπικό. Ότι φταίμε για τα ελλείμματα και την ανεργία. Είναι μια ευθεία επίθεση στη συνείδηση, την αγωνιστικότητα και την αξιοπρέπειά μας».

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ , αυτή η επίθεση , «ξεδιπλώνεται από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής . Άλλοτε με αυταρχισμό. Άλλοτε με νουθεσίες απέναντι στους εργαζόμενους για τον τρόπο της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης. Άλλοτε με υποκριτικά καλέσματα για κοινό αγώνα των εργαζομένων και της δημοτικής αρχής. Άλλοτε με άτιμες και ύπουλες μεθοδεύσεις και σε συνεργασία με επόπτες τοποτηρητές του δημάρχου, επιχειρούν την αστυνόμευση των εργαζομένων».

Η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της , καταγγέλλει η ΔΑΣ, « καλλιεργούν τη φαγωμάρα ανάμεσα στους εργαζόμενους της καθαριότητας και του πρασίνου, ώστε να ακολουθούν ανενόχλητοι τον αντιλαϊκό τους κατήφορο» .

« Λαγός» μνημονιακών πολιτικών

Η ΔΑΣ , καταγγέλλει ότι , «η τοπική δημοτική αρχή έχει καταμερισμένο ρόλο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων. Παριστάνοντας την αριστερή φιλολαϊκή δύναμη, υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του Καλλικράτη, τις αξιολογήσεις, τις απολύσεις, τις εγκληματικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ».

«Έχει παίξει, τονίζει, ρόλο λαγού με τα 5μηνα προγράμματα μέσω ΜΚΟ. Επιδιώκει με μανία την απόλυση των 11 συναδέλφων συμβασιούχων, που παραμένουν στη δουλειά με προσωρινές διαταγές, για να συμμετέχει στο αισχρό παιχνίδι της ανακύκλωσης και εκμετάλλευσης των ανέργων. Οι εργαζόμενοι έκαναν Χριστούγεννα με δάνειο από το σωματείο, αφού ο Δήμος τους άφησε απλήρωτους γιορτιάρες μέρες. Ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις 5 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις που δεν είχαν κάρτα και υπέγραφαν. Παρά τις προσπάθειες της ΔΑΣ δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα.

Παίζουν ακόμη το ελεεινό παιχνίδι της ελεημοσύνης. Κάνουν φιγούρα στο λαό της Ν.Ιωνίας και στους εργαζόμενους με τη διαχείριση της μιζέριας μέσα από προγράμματα εθελοντών, μέσω ΜΚΟ, εκκλησίας, και άλλων φιλανθρωπικών φορέων. Σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο συμβιβασμό από το λαό της Ν. Ιωνίας, ώστε ανεμπόδιστα να εφαρμοστούν οι ανταποδοτικοί φόροι και η αντιλαϊκή πολιτική τους».

http://www.newsta.gr/, 14/2/2014