21 Φεβ 2014

Αν απολυθούν, ΚΟΙΝΣΕΠ για τους σχολικούς φύλακες του Γαλατσίου


D.S. Galatsi

Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά στην εξασφάλιση των 12 σχολικών φυλάκων που υπηρετούσαν στα σχολεία της πόλης και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ, όπου και οι εν λόγω εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε περίπτωση που, με τη λήξη του χρόνου της διαθεσιμότητάς τους το Μάρτιο, οδηγηθούν σε απόλυση.

Με δύο διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου, ο Δήμος συστήνει την επιχείρηση, προχωρώντας παράλληλα στην αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, προκειμένου να βρεθούν και τα αρχικά κεφάλαια της εκκίνησής της.

«Με αυτή την κίνηση προχωράμε στην εξασφάλιση των εργαζομένων του Δήμου που έπεσαν θύματα του μνημονίου. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την ανεργία», σχολίασε ο δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος.

Όπως δήλωσε μάλιστα , εκτός από τους σχολικούς φύλακες, στην ΚΟΙΝΣΕΠ θα ενταχθούν και οι συμβασιούχοι του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις δεν ήταν δυνατό να ανανεωθούν.

Πρώτα η δίκη

Βέβαια, το μέλλον των σχολικών φυλάκων του Δήμου Γαλατσίου θα κριθεί πρώτα στις δικαστικές αίθουσες αφού, σε λίγες ημέρες, εκδικάζεται η αγωγή που έχουν καταθέσει κατά της απόφασης για την υπαγωγής τους στη διαθεσιμότητα.

Αντιπροσωπεία τους παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας τη στήριξη του Δήμου.

Υπερασπιστική γραμμή Δήμου

«Θα παρέχουμε κάθε πρακτική, νομική και ηθική στήριξη όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με άλλους εργαζόμενους», υποσχέθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι παρών, σαν μάρτυρας υπεράσπισης του αιτήματος των φυλάκων, στο δικαστήριο.

«Τα επιχειρήματά μας θα είναι δύο», συμπλήρωσε με τη σειρά του ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής Γιάννης Μανιάτης:

«Πρώτον ότι οι φθορές που έχουν προκληθεί στα σχολεία από την απουσία των σχολικών φυλάκων υπερβαίνουν σε κόστος τη μισθοδοσία τους και, δεύτερον, ο Δήμος Γαλατσίου έχει τη δυνατότητα να πληρώνει αυτούς τους εργαζόμενους».

Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ζήτησε να ξεχωριστούν οι υποθέσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ και της δικαστικής μάχης. «Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στο δικαστήριο για να παραμείνουν στο Δήμο. Για την ΚΟΙΝΣΕΠ έχουμε διαφορετική άποψη…», είπε.

«Οι σχολικοί φύλακες δεν ζητάνε ευχολόγια. Πράξεις συμπαράστασης και προστασίας θέλουν», τόνισε από την πλευρά της η Ελένη Αυλωνίτου, η οποία, και αυτή με τη σειρά της, άσκησε κριτική για τη λύση της ΚΟΙΝΣΕΠ, για την οποίων σχολίασε πως είναι «συμβιβασμένη με τη μνημονιακή φιλοσοφία των υπό ενοικίαση εργαζομένων».

Που ήσασταν ;

«Δεν δικαιούται να μιλά η αντιπολίτευση», απάντησε από ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Κων/νος Τσιρώνης.

«Στις τελευταίες δίκες που προκάλεσαν εργαζόμενοι του Δήμου Γαλατσίου ο δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησης του Δήμου ήταν παρόντα ενώ έλλειπε το 75% των συμβούλων, μεταξύ των οποίων και της αντιπολίτευσης» κατήγγειλε και πρόσθεσε εμείς σαν Διοίκηση , « έχουμε αποδείξει το ενδιαφέρον αλλά και την αποτελεσματικότητά μας όταν κερδίσαμε τις υποθέσεις των συμβασιούχων των παιδικών σταθμών».

http://www.newsta.gr/, 21/2/2014