12 Φεβ 2014

Μόνο με διαταγές πληρωμής πληρώνει ο Δήμος Καισαριανής ;


dimarxeio kaisarianis - kampakas

Να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να βγάλουν εντάλματα πληρωμών , προτρέπει η Δημοτική Αρχή Καμπάκα τους προμηθευτές του Δήμου Καισαριανής , προκειμένου να τους καταβάλλει τα ποσά που τους οφείλει .

Αιτία , η δεινή οικονομική κατάσταση , στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται , παρά την εξόφληση ενός μεγάλου μέρους των χρεών του , μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων , όπως συνέβη σ΄όλους τους Δήμους .

Τα υχηλά χρέη ωστόσο των Δημοτικών Επιχειρήσεων του αλλά και συνολικά του Δήμου , που παρέλαβε το 2011 από την προκάτοχό του ( του κ. Τζιόκα) , επικαλέστησε η Δημοτική Αρχή Καμπάκα 
Αφορμή , απετέλεσε , η συνέχιση ακόμα της εκκρεμότητας της εξόφλησης του μελετητή που εκπόνησε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Καισαριανής, παρόλο που έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια από τότε,

Ο ίδιος ο μελετητής παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησε να ξοφληθεί . Όπως είπε, εξακολουθεί ο Δήμος να του οφείλεις περίπου 15.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι αν η αδιαφορία από τους αρμόδιους συνεχιστεί, θα αναγκαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

Αναγνωστάκης

Από την πλευρά της διοίκησης ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές που παρέλαβε η διοίκηση της ΚΕΔΗΚ, ύψους 600.000 ευρώ περίπου.

«Τα χρέη είναι χρέη» πρόσθεσε, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του και ενημέρωσε ότι 14.000 ευρώ το μήνα είναι μόνο η ρύθμιση που έχει γίνει προς το ΙΚΑ και την εφορία. Διευκρίνισε τέλος ότι η επιχείρηση έχει ήδη πάρει κάποια χρήματα με τα οποία εξόφλησε ένα μέρος των άλλων οφειλών της.

Καμπάκας

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας, άλεσε τον μελετητή να προσφύγει στη Δικαιοσύνη , υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι… αναγνωρίζει το χρέος και πως ο Δήμος Καισαριανής , δεν είναι… «ούτε απατεώνας, ούτε μπαχτατζής».

«Απλά έχει μια δυσκολία στις πληρωμές και πρέπει να μας περιμένουν. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε» παραδέχτηκε και εξήγησε ότι η διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε στην αποπληρωμή κάποιων υποχρεώσεων, με τις προτεραιότητες που αυτή έκρινε.

«Να κάνει τις νόμιμες ενέργειες που πρέπει να κάνει, έτσι ώστε να μην χάσει το δικαίωμα να διεκδικεί τα λεφτά του και ο Δήμος δεσμεύεται όταν μπορεί, να πληρώσει» είπε .

http://www.newsta.gr/, 12/2/2014