Ελέγχους για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων του Δημοσίου δρομολογεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όσοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν τόσο με το διάταγμα Παυλόπουλου όσο και παλαιότερα είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίας που προβλεπόταν.
Τον έλεγχο θα αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο ήδη έχει διαπιστώσει αρκετές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν για τους συμβασιούχους που είχαν κάνει χρήση του Π.Δ. 64/2004, αλλά θα επεκταθούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα και θα πάνε αρκετά χρόνια πίσω, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Ρέππα. Στόχος να ελεγχθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 50.000. Για τις περιπτώσεις των συμβάσεων που διαπιστωθεί ότι μετατράπηκαν παρανόμως σε αορίστου χρόνου, τότε οι υπάλληλοι θα απολυθούν αυτομάτως, ενώ θα αναζητηθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες και στα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που δεν έλεγξαν τη νομιμότητα των συμβάσεων και παρείχαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, οι οποίες ήταν ψευδείς.
Αναφερόμενος στη αναθεώρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για τις μετατροπές των συμβάσεων, ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής πρόθυμος να βελτιώσει τη διάταξη ενσωματώνοντας παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο αξίωσε να αποδεχθεί και η αντιπολίτευση την βασική αρχή, ότι μονιμοποιήσεις που έγιναν χωρίς προϋποθέσεις, δεν είναι πλέον ανεκτές από το Δημόσιο.
http://www.localit.gr/, 14/2/2014