10 Ιαν 2014

Ποιο επίδομα για στρατιωτικούς μπλόκαρε το ΣτΕ - Τι χρειάζεται να γίνει για να συνεχιστεί η διεκδίκησή του


Εξέλιξη όχι θετική προς το παρόν τουλάχιστον για τις αγωγές που είχαν καταθέσει στρατιωτικοί για την διεκδίκηση επιδόματος 176 ευρώ. Μια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διεκδίκησή του, όπως ενημερώνει το νομικό επιτελείο του ΣΥΣΜΕΔ, που έχει ανλάβει την υπόθεση.

Ωστόσο για τη συνέχιση της δικαστικής διεκδίκησης πρέπει να γίνουν εξουσιοδοτήσεις. Όλη η ανακοίνωση του Γιώργου Αντωνακόπουλου ,δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 4 – 106 71 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-3615220 & 230
FAX: 210-3610620

ΠΡΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 176 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,

όπως γνωρίζετε έχει κατατεθεί ήδη από το 2006 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σημαντικός αριθμός αγωγών με αντικείμενο τη διεκδίκηση και από στρατιωτικούς της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ, που είχε προβλεφθεί από τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002. Ορισμένοι δε στρατιωτικοί έχουν καταθέσει τις εν λόγω αγωγές σε συνεργασία με το γραφείο μας.

Όπως δε επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει τόσο εσάς, όσο και στρατιωτικούς που επικοινώνησαν με το γραφείο μας, οι εν λόγω αγωγές μέχρι πρόσφατα δεν είχαν προσδιοριστεί, καθότι αναμενόταν επί του θέματος απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δυστυχώς, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 95/2013 απόφαση της Ολομελείας, δικάζοντας για τους δικαστικούς υπαλλήλους, απέρριψε τη σχετική αγωγή, η δε απόφαση αυτή αποτελεί επί του παρόντος δεδικασμένο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών). Μετά από αυτό οι αγωγές που εκκρεμούσαν προσδιορίστηκαν μαζικά για το 2014 αρχής γενομένης από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αναμένεται δε με σχετική βεβαιότητα ότι όλες αυτές οι αγωγές για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων θα απορριφθούν με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρά ταύτα, το γραφείο μας, ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση που ανέλαβε, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκδίκαση των κατατεθειμένων αγωγών. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε ότι λόγω της καθυστέρησης προσδιορισμού από το Δικαστήριο της εκδίκασης των αγωγών, οι εξουσιοδοτήσεις που είχαν ζητηθεί τότε έχουν λήξει λόγω παρέλευσης πενταετίας. Ως εκ τούτου, για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν «ζωντανή» την υπόθεση διεκδίκησης, στην περίπτωση που μεταβληθεί η νομολογία, είναι απαραίτητη η αποστολή νέας εξουσιοδότησης με γνήσιο της υπογραφής . Οι νέες εξουσιοδοτήσεις, για όσους επιθυμούν, θα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση του γραφείου μας με συστημένη επιστολή ή κατά προτίμηση με (courier) το αργότερο μέχρι την 1η-2-2014 (χρειάζεται το πρωτότυπο και δεν αρκεί fax).

Το γραφείο μας θα επικοινωνήσει προσωπικά με όλους τους ενάγοντες στα στοιχεία που έχουν δώσει ενημερώνοντάς τους σχετικά. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας ώστε όποιος εξ΄ αυτών συνεργάστηκε με το γραφείο μας και έχει αλλάξει στοιχεία να επικοινωνήσει απευθείας μαζί μας στα ανωτέρω τηλέφωνα (πληροφορίες κα Θωμοπούλου).


http://www.onalert.gr/, 9/1/2014