10 Ιαν 2014

Προσωρινές Τοποθετήσεις Εργαζομένων σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, που προσλήφθηκαν μέσω "Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα"



HalandriPedia 

Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες των προσωρινών τοποθετήσεων στο πλαίσιο της πράξης "Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα", από την Διεύθυνση Π.Ε. της Β' Αθήνας, στην οποία περιλαμβάνονται τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και των γειτονικών Δήμων. 

Στους πίνακες που παρουσιάζουμε, από ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων, έχουμε παραλείψει τα ονόματα τους και αναφέρονται μόνο τα σχολεία και η ειδικότητα.




Οι εργαζόμενοι παρουσιάσθηκαν σήμερα Πέμπτη 09-01-2014 στις σχολικές μονάδες που τοποθετήθηκαν, για να αναλάβουν υπηρεσία.
Σε σχετική ενημέρωση που έχει σταλεί από την Δ/νση ΠΕ της Β' Αθήνας προς τους Διευθυντές των σχολείων αναφέρονται τα εξής:


"Η παραπάνω στελέχωση των σχολικών μονάδων διενεργείται στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης (ΦΕΚ2091/τ.Β’/27-08-2013): «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», βάση της οποίας στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας προσλήφθηκαν (βάσει του εδαφ.ΙΔ1, Ν.4152/2013 ΦΕΚ107/τ.Α’/09-05-2013 και αρθ.36 εδαφ.25 του Ν.4186/2013) οι κάτωθι ειδικότητες-ωφελούμενοι: Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Τραπεζοκόμοι, Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας και Επιστάτες. Η ανωτέρω πράξη αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Η επιλογή των προς στελέχωση σχολικών μονάδων έγινε με γνώμονα το μαθητικό δυναμικό των σχολικών μονάδων, συστεγαζόμενων και μη, προκειμένου να διευκολυνθεί κατά το δυνατόν η λειτουργία αυτών. Οι ωφελούμενοι στο πλαίσιο της παραπάνω πράξης οφείλουν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους αύριο Πέμπτη 09.01.2013 στις 8:30, όπου και θα απασχοληθούν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014.

Διευκρινίσεις αναφορικά με το καθηκοντολόγιο και το ωράριο των ωφελούμενων θα γνωστοποιηθούν στις σχολικές μονάδες το συντομότερο δυνατό, έπειτα από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που αναμένεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Μέχρι την παραλαβή των οδηγιών που αφορούν στο εργασιακό πλαίσιο των ανωτέρω ειδικοτήτων, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων καλούνται να αξιοποιήσουν τους ωφελούμενους έχοντας πάντα ως γνώμονα την υποστήριξη και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους μαθητές υπηρεσιών. Καθώς η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος συμβαίνει για πρώτη φορά στις σχολικές μονάδες γενικής αγωγής της χώρας, οι όποιες δυσκολίες πιθανόν να προκύψουν κρίνεται απαραίτητο να αντιμετωπιστούν με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Στο πλαίσιο της σχολικής ζωής οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τους νεοεισαχθέντες εργαζόμενους με σεβασμό, έχοντας πάντα υπόψη τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας και τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ως μακροχρόνια άνεργοι.

Τέλος, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων οφείλουν να συμπληρώνουν παρουσιολόγια για τους ωφελούμενους και να τηρούν αρχείο με αυτά, προκειμένου οι τελευταίοι να πληρωθούν. Επισημαίνεται ότι η ειδικότητα των τραπεζοκόμων σε συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία θα εξυπηρετεί όλες τις σχολικές μονάδες της εν λόγω βαθμίδας. Στην περίπτωση αυτή το παρουσιολόγιο και το σχετικό αρχείο θα τηρούνται στη σχολική μονάδα τοποθέτησης. Σε ότι αφορά τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων τοποθέτησης θα λειτουργούν ως Συντονιστές των αντίστοιχων ομάδων. Και στην περίπτωση αυτή η συμπλήρωση των παρουσιολογίων είναι υποχρεωτική όπως και η τήρηση σχετικού αρχείο στο σχολείο τοποθέτησης."


Πηγή: dipevath.gr
http://halandripedia.blogspot.gr/, 9/1/2014