6 Οκτ 2013

Ομαδικές παραιτήσεις εκπαιδευτικών ζητούν τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη για να αποφύγουν την καταβολή αποζημιώσεων

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ – ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΕΚ. ΖΗΡΙΔΗ ΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ!!

Σε μια προκλητική και θρασεία ενέργεια προχώρησαν αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών οι υπεύθυνοι των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τους καταβάλουν καν τις αποζημιώσεις!
Η ΟΙΕΛΕ δεν θα αφήσει αναπάντητη την πρόκληση που έρχεται να προστεθεί σε άλλες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας από το συγκεκριμένο σχολείο. Απέστειλε σήμερα καταγγελία προς τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Ανατολικής Αττικής σύμφωνα με την οποία καλούνται να μην αποδεχθούν τις παραιτήσεις ως προϊόν εκβιασμών των εκπαιδευτικών. Άλλωστε οι παραιτήσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο εάν ένας εκπαιδευτικός έχει σοβαρότατους λόγους.

Δείτε εδώ το έγγραφο της ΟΙΕΛΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΡΙΩΝ ΖΗΡΙΔΗ

Συνάδελφοι,
 
Η απαίτηση της Διοίκησης του σχολείου σας να υπογράψετε παραιτήσεις αποτελεί ευθεία προσβολή τόσο της εκπαιδευτικής σας ιδιότητας όσο και της αξιοπρέπειάς σας. Ταυτόχρονα προκαλεί σε εσάς  βαρύτατη οικονομική και επαγγελματική ζημία, καθώς χαρίζετε στους εργοδότες σας την αποζημίωση και χάνετε ουσιαστικά την εκπαιδευτική σας προϋπηρεσία.

Μην τους κάνετε το χατίρι. 
Κανείς να μην υπογράψει τις παραιτήσεις! Θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί, ΟΙΕΛΕ και εκπαιδευτικοί, αυτά που προβλέπει ο νόμος. 

http://halandripedia.blogspot.gr/, 5/10/2013