Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είναι ο υπουργός των απολύσεων έστειλε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, για «stop Καραμανλή στις απολύσεις», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο βήμα fm ο κ. Μητσοτάκης τονίζει με έμφαση ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν είναι Υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων».
Και προσθέτει: «Το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι ευρύτερο και σύνθετο. Η κινητικότητα αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος αυτής της προσπάθειας. Και αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές στην Τρόικα.»
Ασφυκτική η προθεσμία του Δεκεμβρίου
Παράλληλα στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός στην ουσία παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για 12.500 διαθεσιμότητες έως το Δεκέμβριο, υπενθυμίζοντας το αίτημα για παράταση στην τρόικα: «Για να προχωρήσουμε στο δεύτερο κύκλο κινητικότητας, θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί αξιολόγηση δομών από τις οποίες θα προέλθουν οι 12.500 εργαζόμενοι. Θα εντοπιστούν, δηλαδή, πλεονάζουσες θέσεις που θα καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης. Η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Αναμένουμε την απάντηση της Τρόικας στο αίτημα για παράταση».
Διαύγεια: Η διάταξη θα μπορούσε να παρερμηνευθεί
Αναφορικά με τη Διαύγεια, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει η διάταξη αποσύρθηκε, γιατί «θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και έχρηζε βελτίωσης. Η ανάρτηση στη Διαύγεια είναι υποχρεωτική, καμία απόφαση δεν θα έχει ισχύ μέχρι να αναρτηθεί στη Διαύγεια. Όταν θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δείτε ότι η Διαύγεια θα είναι πιο ενισχυμένη. Παράλληλα, δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε τη Διαύγεια ώστε η αναζήτηση πληροφοριών από τους πολίτες να είναι πιο εύκολη και πιο χρηστική», προσθέτει.
Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προαναγγέλλει ότι εξετάζει «έναν ανοιχτό τρόπο επιλογής γενικών γραμματέων υπουργείων και διευθυντών μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου. Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική», καταλήγει.
http://www.aftodioikisi.gr/, 8/10/2013