16 Οκτ 2013

Υγειονομικός χάρτης για γέλια. Ανάθεση σε ιδιώτες, που κατέγραψαν σχεδόν 3 φορές περισσότερους εργαζόμενους. Στοίχισε 4 εκ.



Ο υγειονομικός χάρτης άρχισε να δημιουργείται από το 2009 και κόστισε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας, ανέθεσε την καταγραφή σε ιδιώτες, οι οποίοι για άλλη μια φορά, πήραν δημόσιο χρήμα για το τίποτα. 

Αντίστοιχη ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία έγινε και με το αρχείο νεοπλασιών, το οποίο θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. 

Η ένωση νοσοκομειακών γιατρών αποφάσισε μετά από αυτή την κατάληξη να μαζέψει δικά της στοιχεία με τον πρόεδρό της Δημήτρη Βαρνάβα να δηλώνει ότι «ο Χάρτης Υγείας αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο, διότι αποτυπώνει τη δομή των υπηρεσιών Υγείας. Οφείλει όμως να αποτυπώνει και τις ανάγκες Υγείας του πληθυσμού. Μόνο στην περίπτωση που αποτυπωθούν και τα δύο αυτά στοιχεία μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα συμπεράσματα. 

Δυστυχώς, στο Χάρτη Υγείας δεν έχει προβλεφθεί η καταγραφή των αναγκών Υγείας, οι οποίες σημειωτέον αυξάνονται ραγδαία λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας.

Ομως και τα στοιχεία προσωπικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες Υγείας διαπιστώθηκε ότι ήταν εξωφρενικά, πράγμα που σήμανε συναγερμό στην ΟΕΝΓΕ, διότι υπήρχε πιθανότητα ο υπουργός Υγείας να εμφανιστεί στα τηλεπαράθυρα επικαλούμενος αυτά ακριβώς τα στοιχεία προκειμένου να απολύσει τους "περισσευούμενους" και να εκκενώσει άλλα 40-50 νοσοκομεία προκειμένου να κάνει "εξορθολογισμό". 

Φαίνεται πως μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων έγιναν κάποιες διορθώσεις στο χάρτη Υγείας, ώστε τα στοιχεία να προσεγγίζουν στα πραγματικά, αν και παραμένουν πολλές αμφιβολίες περί του εάν και τα ήδη αναρτημένα νέα στοιχεία είναι ακριβή και αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα ή την κατάσταση που ίσχυε προ δύο ή τριών ετών. 

Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να συλλέγει δικά μας στοιχεία από τις Ενώσεις Γιατρών, διότι... έχει φοβηθεί το μάτι μας»!

http://lefteria-news.blogspot.gr/, 16/10/2013