6 Φεβ 2013

Νέος "Γολγοθάς" για τους εργαζόμενους στα Κοινωφελή Προγράμματα


Κι άλλα προβλήματα για τους εργαζόμενους, αυτή τη φορά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα των εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα καθώς στην, προ μηνών, καθυστερημένη πληρωμή τους λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, τώρα, καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο πιο σοβαρό πρόβλημα. Αυτό της ασφάλισής τους. Της δίκαιης - όπως επισημαίνουν - απαίτησής τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το ΙΚΑ, για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, πρέπει να έχουμε 100 ένσημα για το 2012. Βάσει της ημερομηνίας πρόσληψης, για τους μεν εργαζόμενους του πρώτου πεντάμηνου δηλαδή για όσους προσλήφθηκαν στις 13/9/2012, με τα ένσημα που έχουν μπει για το 2012 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του δεύτερου πεντάμηνου με ημερομηνία πρόσληψης 1/11/2012 Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει και το Σάββατο, δεν δικαιούνται περισσότερα ένσημα πέρα των 25 μηνιαίως.

Αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει μία μέριμνα, ώστε να μπορέσουν, με μικρότερο αριθμό ενσήμων, όπως έγινε και πέρυσι με τροπολογία στη Βουλή, να ανανεώσουν τα βιβλιάριά τους για να μην έχουν κι άλλα προβλήματα τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα των εργαζομένων στο Facebook (δείτε εδώ) αναφέρεται:

«ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ του πεντάμηνου προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της <<Αλληλεγγύης Κρήτης >>
 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό συνεχίζεται και όπως όλοι έχετε καταλάβει, θα συνεχιστεί έως και το τέλος του προγράμματος και μετέπειτα, διότι είναι άγνωστη μέχρι στιγμής η ημερομηνία αποπληρωμής μας.
Τώρα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο πιο σοβαρό πρόβλημα. Το σοβαρό πρόβλημα της ασφάλισής μας. Της δίκαιης απαίτησής μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ για να ανανεώσουμε τα βιβλιάρια ασθενείας πρέπει να έχουμε 100 ένσημα για το 2012. Βάση της ημερομηνίας πρόσληψης, για τους μεν εργαζόμενους του πρώτου πεντάμηνου 13/9/2012, τα ένσημα που έχουν μπει για το 2012 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, και το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του δεύτερου πεντάμηνου με ημερομηνία πρόσληψης 1/11/2012.

Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει και Σάββατα, δεν δικαιούνται περισσότερα ένσημα πέρα των 25 μηνιαίως.
Ο υπεύθυνοι της <<Αλληλεγγύης Κρήτης>> τα ήξεραν όλα αυτά πριν υπογράψουμε την σύμβαση, διότι σύμφωνα με έγγραφη δημοσίευσή της ανακοίνωσε ότι χρειαζόμαστε 90 ένσημα για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.
Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει σύμφωνα με το ΙΚΑ, αλλά ούτως η άλλως δεν καλύπτουμε ούτε τα 90 ένσημα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να ζούμε υπό το άγχος της καταβολής ή μη των ήδη δεδουλευμένων μας και η κάλυψη ή μη της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, καλούμαστε να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά και τα παιδιά μας.

Σκοπός μας είναι η τροποποίηση του παρόντος νόμου έτσι ώστε να μπορούμε να ανανεώσουμε τα βιβλιάρια με 50 ένσημα εργασίας και η πληρωμή των δεδουλευμένων μας, έως τη λήξη της σύμβασης και όχι μετά τη λήξη αυτής»

http://halandripedia.blogspot.gr/, 5/2/2013