Χαλάνδρι 31/1/2013
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
Σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για τους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει το υπουργείο εσωτερικών σε συνεργασία , φυσικά , με τους Γάλους εμπειρογνώμονες.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2013 , ξεκινώντας από τα υπουργεία, κατά την οποία θα γίνει η καταγραφή των ικανοτήτων όλων των υπαλλήλων και η δεύτερη φάση θα ακολουθήσει το 2014 και θα αφορά στη μέτρηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων .
Η αξιολόγηση των τριών επιπέδων θα περιλαμβάνει :
1. Τον προσωπικό φάκελο του Υπαλλήλου. Θα γίνει η επικαιροποίηση της βάσης της απογραφής. Κυρίως, έλεγχος των τυπικών προσόντων (πτυχία , σεμινάρια , ξένες γλώσσες , Η/Υ κ.α.).
2. Χαρτογράφηση των ικανοτήτων του Υπαλλήλου. Θα διαδραματίσει σημαντικό λόγο για την τοποθέτηση του υπαλλήλου στα νέα οργανογράμματα και στη μελλοντική στοχοθεσία του υπαλλήλου
3. Μέτρηση της παραγωγικότητας του υπαλλήλου. Θα γίνει το 2014 για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα..
(πηγή εφημερίδα Εθνος 26-01-2013)
Η «πρΟΤΑση», όλο αυτό τον καιρό, με πάρα πολλά άρθρα έχει επισημάνει το πραγματικό σκοπό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση θα αποτελέσει το μέσο για τη μείωση του δημόσιου τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους ως το 2015, όπως αναγράφεται και στο Μνημόνιο 3. Πραγματικός στόχος, βεβαίως, είναι η δημιουργία ενός μικρού δημόσιου (;;;) τομέα, με τις βασικές δομές του να έχουν εκχωρηθεί στους ιδιώτες. Ακόμα ηχούν οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κου Μανιτάκη ότι το …..κράτος θα διατηρήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες ….
Η θέση μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τη μία έχουμε μια τρικομματική συγκυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και ακολουθεί τις οδηγίες της τρόικας. Από τη άλλη, ένα συνδικαλιστικό κίνημα αποκομμένο από τις ανάγκες τις κοινωνίας, χωρίς σχέδιο και στόχο και χωρίς να μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους. Χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει τις προσωπικές του αδυναμίες και τις εξαρτήσεις του.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η προσωπική ευθύνη του κάθε ένα από εμάς , είναι πολύ σημαντική. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να βγούμε μπροστά και να φέρουμε την ανατροπή στην Ελληνική κοινωνία .
πρΟΤΑση