11 Δεκ 2012

«όταν τα όνειρα παίρνουν αναβολή αλλάζουν πρόσωπο και γίνονται οργή»


phoca_thumb_l_IMG_9903

Με το σύνθημα «όταν τα όνειρα παίρνουν αναβολή αλλάζουν πρόσωπο και γίνονται οργή» μαθητές του 1ου & 2ΟΥ Λυκείου Γέρακα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Παλλήνης για τις απαράδεκτες περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στο τομέα της παιδείας. 
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος υποδέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των παιδιών και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της παιδείας μετά τις δραματικές περικοπές αλλά και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Στην συνέχεια μαζί με τους αντιπροσώπους των μαθητών κατευθύνθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου και απευθυνόμενος στα παιδιά είπε : « οι κινητοποιήσεις σας έρχονται να προστεθούν και να ενισχύσουν και τις δικές μας προσπάθειες και τον αγώνα μας για την τοπική κοινωνία προκειμένου να περιχαρακώσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας.. Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας για αυτή την πολιτική. Σε ένα ορυμαγδό περικοπών ο χώρος της Παιδείας θα έπρεπε να εξαιρεθεί. 
Το σύνθημα δώστε το 5% για την Παιδεία σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και από τις παλαιότερες δικές μας εποχές. Στον αγώνα σας αυτό είμαστε μαζί περισσότερο από ποτέ.» Στο πλευρό των μαθητών τάχθηκε και ο σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Παλλήνης δηλώνοντας την αμέριστη την συμπαράσταση του σε αυτόν τον αγώνα. 

http://www.myota.gr/, 10/12/2012