10 Σεπ 2012

Συνεδριάσεις - μαϊμού του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου!

Απίστευτη καταγγελία του Ζ. Ζούπη στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής

Απίστευτα πράγματα έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας στις 24 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, ενώ δεν υπήρχε απαρτία -ήταν 21 σύμβουλοι παρόντες, ενώ έπρεπε να είναι 22-, ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής είπε ότι θα ερχόταν η Ρένα Μόσχου, οπότε θα μπορούσαν να συζητηθούν δύο επείγοντα θέματα, για τη συγκρότηση σχολικών επιτροπών και για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία ειδικής αγωγής.
Όντως, όλοι οι σύμβουλοι συναίνεσαν και άρχισαν τη συζήτηση των δύο θεμάτων, αναμένοντας την κ. Μόσχου, που δεν εμφανίστηκε ποτέ, οπότε οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να λήξει η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας. Όμως ο δήμαρχος δήλωσε πως θα συνεχιστεί, αφού είχε… υφαρπάξει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης!
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης Ηλία Πατίδη και Γιώργου Τσιρίδη. Αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στην παράταξη του Τζανή, όπως και από τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Μαρτάκη, ο οποίος κάποια στιγμή αποχώρησε.
Αναγκαστικά η «συνεδρίαση» έληξε, με κάποιους συμβούλους να ξέρουν ότι την επομένη θα γίνει νέο έκτακτο συμβούλιο για τα υπόλοιπα θέματα.

Την επομένη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης μπήκε στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου είχε οριστεί η συνέχιση της συνεδρίασης και άκουσε τον δήμαρχο με τρεις συμβούλους του (Μαθιουδάκη, Καψοκόλη, Δαβγιώτη) να λένε ότι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση!
Είχαν προχωρήσει δηλαδή εντελώς παράτυπα σε συνέχιση διακοπείσας συνεδρίασης, που χρειαζόταν όμως δώδεκα δημοτικούς συμβούλους για να γίνει. Μαζεύτηκαν τρεις, δήλωσαν ότι παρίσταντο και άλλοι εννέα και μέσα σε 2 λεπτά πήραν αποφάσεις για τρία θέματα!
Έπειτα από λίγο εμφανίστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Οικονομάκης, Θεοχάρης, όταν όλα είχαν λήξει. Λέγεται ότι στο έγγραφο με τους παρόντες εμφανίζονταν σύμβουλοι που δεν παραβρίσκονταν (π.χ. Σενικίδου, Σαρηγεωργίου και άλλοι 5-6).
Αμέσως μετά, ο Ζαχαρίας Ζούπης έκανε παράσταση στον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Μαρτάκη και προειδοποίησε ότι θα προβεί σε καταγγελία στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, την οποία και τελικά έκανε!
 
του Νίκου Παρασκευά, εφημερίδα "Το Παρόν", 9/9/2012