16 Νοε 2011

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ : Διαμαρτυρία στον ΟΕΚ για το θέμα της θέρμανσης

Στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) βρέθηκαν χτες το πρωί ο «Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού» και κάτοικοι του οικισμού από την Πεύκη, οι οποίοι εδώ και 6 μέρες ζουν χωρίς θέρμανση στα σπίτια τους, αφού ο Οργανισμός δεν έχει στείλει τεχνικούς για να θέσουν σε λειτουργία τις πειραματικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι 400 περίπου εργατικές οικογένειες από τις 435 συνολικά που ζουν στον οικισμό - ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, ηλικιωμένοι και παιδιά - όλες αυτές τις μέρες έρχονται αντιμέτωποι με το κρύο, παρότι από το καλοκαίρι ακόμα είχαν προειδοποιήσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού να διευθετήσουν το θέμα.
Στη συνάντηση που είχαν σύλλογος και κάτοικοι με την πρόεδρο του Οργανισμού Γ. Κωτίδου, απαίτησαν ο Οργανισμός να στείλει το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και να μπει αμέσως σε λειτουργία η θέρμανση στις πειραματικές ενεργειακές εγκαταστάσεις του οικισμού.
Παράλληλα, ζήτησαν να τελειώσει η σχέση ομηρίας ΟΕΚ - κατοίκων, με τη χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων ώστε οι ίδιοι να έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο, τη συντήρηση και τη λειτουργία των ενεργειακών εγκαταστάσεων και όχι ο ΟΕΚ.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΕΚ, για μία ακόμη φορά, υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα της θέρμανσης, προσθέτοντας ότι θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ του ΟΕΚ που συνεδριάζει αύριο.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 16/11/2011