6 Ιουν 2011

Αναπλάσεις πλατειών & παιδ. χαρών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου εκπόνησε μελέτη ανάπλασης πέντε κοινόχρηστων χώρων.
Η μελέτη περιελάμβανε τη συντήρηση και ανακαίνιση τριών παιδικών χαρών (επί των οδών Παρνασσίδος, Εριφύλης και Ποταμού Καλαμά) στις οποίες αντικαταστάθηκαν τα όργανα, τοποθετήθηκε περιμετρική περίφραξη και δάπεδο ασφαλείας, ενώ συμπληρώθηκε η φύτευση, διαμορφώθηκαν καθιστικά, ενισχύθηκε ο αστικός εξοπλισμός και ο φωτισμός, και εγκαταστάθηκαν κρήνες με πόσιμο νερό.
Παράλληλα, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι σχεδιάστηκαν ώστε να είναι προσβάσιμοι από άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ η παιδική χαρά επί της οδού Εριφύλης έχει επιπλέον ειδικές υποδομές και κατάλληλα όργανα για ΑμΕΑ.
Παράλληλα επανασχεδιάστηκε το πάρκο επί των οδών Μαραθώνος, Ρούμελης, Δελφών και Κύπρου, όπου εκτός από την παιδική χαρά, διαμορφώθηκαν και πέργκολες με καθιστικά, καθώς και εκτεταμένοι χώροι πρασίνου.
Τέλος, σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε εκ νέου πλατεία με παιδική χαρά, χώρους παιχνιδιού, ανάπαυλας και πρασίνου στην οδό Δροσιάς στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Το πρόγραμμα, που είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ, έχει υλοποιηθεί κατά 90%, ενώ οι παιδικές χαρές έχουν ήδη δοθεί προς χρήση.

της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 6/6/2011