15 Μαρ 2011

ΓΣΕΕ: Χωρίς απεργία ενόψει της Συνόδου Κορυφής

"Μπαλάκι" μεταξύ Διοίκησης και Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε εκ νέου στη ΓΣΕΕ με ευθύνης της πλειοψηφίας η απεργιακή κινητοποίηση κατά των κυβερνητικών αποφάσεων που θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα μέσω της υλοποίησης του 4ου Μνημονίου, αλλά και των αντίστοιχων επώδυνων μέτρων μείωσης των μισθών και των συντάξεων που θα οριστικοποιηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μάρτη.
Χθες η πλειοψηφία της Διοίκησης, κυρίως η ΠΑΣΚΕ, αλλά και η ΔΑΚΕ που επανήλθε στο προεδρείο, εξουσιοδότησαν και πάλι την Εκτελεστική Επιτροπή, παραπέμποντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες (αρχές Απρίλη) την απεργιακή κινητοποίηση, παρά τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Αριστεράς στη Συνομοσπονδία.
Άλλωστε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έκρινε θετικά τις αποφάσεις του άτυπου συμβουλίου Κορυφής και μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης τονίζοντας ότι "η πίστωση χρόνου που πήρε η χώρα δίνει μια ανάσα, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων".
Ακόμα υπογράμμισε "την ανάγκη αναστοχασμού της πολιτικής του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να συμπλεύσει με τις αντιδράσεις των λαών της Ευρώπης που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μείωση των εισοδημάτων τους" και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Τέλος κάλεσε σε επαγρύπνηση το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς, όπως προέβλεψε, η μείωση των μισθών οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ αναμένονται ανατροπές στα επικουρικά ταμεία στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση επισήμανε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ε.Ε. που οδηγούν στο νεοφιλελεύθερο εκτρωματικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας μαζί με τις απαράδεκτες και εγκληματικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για άμεση και χωρίς καθυστερήσεις συνέχισης και κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων, με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων μέσα στα συνδικάτα και την κοινωνία.
"Η πρότασή μας για Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη (πριν από τη Σύνοδο Κορυφής) και στη συνέχεια γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το δεύτερο δεκαήμερο Μάρτη, με παράλληλη διαμόρφωση, ενός αγωνιστικού προγράμματος πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, διαμαρτυριών και εκδηλώσεων, δεν έγινε, τελικά, για άλλη μια φορά αποδεκτή από την πλειοψηφία της διοίκησης και παραπέμφθηκε προς συζήτηση και απόφαση στην Εκτελεστική Επιτροπή" τονίζεται σε ανακοίνωση της Α. Παρέμβασης.
πηγή : Εφημερίδα "Η Αυγή", 15/3/2011