2 Ιαν 2018

Ορίστηκε η διαδικασία για τα 2 δις στους δήμους

Με ΚΥΑ την που έγινε 44165/27.12.2017 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4593/27.12.2017 τεύχος Β' καθορίζεται η διαδικασίας και τα δικαιολογητικά χρηματοδότησης του ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα δύο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ απ’ ευθείας ενίσχυσης των δήμων.

Οπως γράφεται στην απόφαση:

Καθορίζουμε τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά χρηματοδότησης του Ειδικού Λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως εξής:

1. Με αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, προτείνεται η ένταξη έργου σε ΣΑ του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, με προϋπολογισμό το σύνολο του προϋπολογισμού του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων.
2. Οι εγκεκριμένες πιστώσεις του παραπάνω έργου μεταφέρονται τμηματικά στο συσταθέντα λογαριασμό του άρθρου 71 του ν. 4509/2017 (ΦΕΚ Α' 201/22.12.2017) (έχοντας υπόψη 1), απευθείας χωρίς υπόλογο διαχειριστή, με εντολή μεταφοράς της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
3. Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης των έργων του Προγράμματος και υποχρεούται να υποβάλλει στη Γενική Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κάθε εξάμηνο τακτική, και όποτε απαιτηθεί έκτακτη, έκθεση προόδου υλοποίησής του, με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία.
4. Η ενταλματοποίηση των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και η εμφάνιση των αντίστοιχων δαπανών στη δημόσια Ληψοδοσία του έτους διενεργείται με την προσκόμιση των ακόλουθων δικαιολογητικών σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων:
α) Η απόφαση χρηματοδότησης της ΣΑ.
β) Η εντολή μεταφοράς προς την Τράπεζα της Ελλάδος της χρηματοδότησης στον ειδικό λογαριασμό.
γ) Αντίγραφο δελτίου αναγγελίας της Τράπεζας της Ελλάδος εκτέλεσης της ανωτέρω (β) μεταφοράς.