20 Δεκ 2017

«Aldemar»: Απέστειλε σε 6 εργαζομένους (μεταξύ των οποίων μία έγκυος) απολύσεις ως… χριστουγεννιάτικο δώρο

Από τη μια ο… κοινωνικά ευαίσθητος ξενοδοχειακός όμιλος «Aldermar» εισπράττει δημοσίους επαίνους από το Δήμο Ρόδου, επειδή προσέφερε λίγα πακέτα μακαρόνια από τα περισσεύματα της σεζόν στο συσσίτιο του δήμου, από την άλλη έχει απλήρωτους τους εργαζομένους του, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, ενώ αποστέλλει… με δικαστικό κλητήρα απολύσεις ως χριστουγεννιάτικο «δώρο» στα σπίτια 6 εργαζομένων.

Είχε μάλιστα προκλητικά μεθοδεύσει να φύγουν, να έχουν ήδη κατατεθεί οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των εργαζομένων και να λείπουν όλοι με άδεια όταν κοινοποιηθούν οι απολύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να βρουν κανένα να απευθυνθούν.
Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι μια έγκυος εργαζομένη, μια εργαζόμενη που εμφάνισε μια επικίνδυνη αλλεργία σε τρόφιμα και ενώ οι περισσότεροι είναι είτε μέλη του Σωματείου είτε δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στις αξιώσεις της επιχείρησης.
Το Σωματείο των εργαζομένων στον όμιλο, μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από άλλους κλάδους, έκανε την περασμένη Πέμπτη, ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας, μαζική παρέμβαση στο χώρο του ξενοδοχείου απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι 6 απολύσεις. Η επιχείρηση αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή απάντηση ούτε για τις συγκεκριμένες απολύσεις, ούτε για το αν θα υπάρξουν άλλες, καθώς φημολογείται ότι έχει προγραμματίσει να απολύσει συνολικά 30 εργαζόμενους. Για τις 28 Δεκέμβρη, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από αίτημα του Σωματείου.