11 Ιαν 2017

Π. Σκουρλέτης: «Ο κ. Μητσοτάκης εχθρεύεται το Δημόσιο» (audio)

Ο κος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στις προσλήψεις στο Δημόσιο και για την επανεξέταση κάποιων εξ αυτών, ο κος Σκουρλέτης είπε ότι, «ο κος Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τους σχολικούς φύλακες, με τις καθαρίστριες, με καθηγητές σχολείων που απολύθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, άρα περίπου αποκαλύπτει ποιο είναι το πρόγραμμά του γύρω από το ζήτημα».

«Υπάρχουν ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ. Δεν μιλάμε για κάποιο νέο διορισμό, αλλά για περιπτώσεις ανθρώπων που επί χρόνια είναι σε δικαστική διεκδίκηση έναντι Δημοσίου, δουλεύουν επί 15 περίπου χρόνια στο Δημόσιο, έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με νομοθετική ρύθμιση δώσαμε το δυνατότητα στους δημάρχους, να κρίνουν αν θα πάνε σε δεύτερο βαθμό αυτή την δικαστική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, ή θεωρούν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». «Δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή τη σχέση, το 1 προς 5«. «Μου έκανε εντύπωση όταν είδα τον κο Μητσοτάκη στις φωτογραφίες στον Ευαγγελισμό, ότι πρώτη φορά μπαίνει σε δημόσιο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός.

«Εύχομαι αν ποτέ βρεθεί στα πράγματα να την γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι φίλος της δημόσιας υγείας, όπως δεν είναι φίλος σε τίποτα το δημόσιο, το εχθρεύεται το Δημόσιο ο κος Μητσοτάκης, του φέρνει αλλεργία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακούστε τις δηλώσεις Ε Δ Ω