22 Ιουν 2015

Δήμος Κομοτηνής: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οριστικό τέλος στη δημοτική αστυνομία Κομοτηνής

Αρνητικός στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά «με τους 8 οριακά μπορούσαμε να ασκήσουμε τις 29 αρμοδιότητες» 
Οι τρεις δημοτικοί αστυνομικοί θα διατεθούν σε υπηρεσίες του Δήμου που έχουν αποδυναμωθεί και αναμένεται να αποδυναμωθούν περαιτέρω στο μέλλον ενόψει αθρόων συνταξιοδοτήσεων, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό 
Το 2013 καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία και με νόμο της κυβέρνησης το προσωπικό μεταφέρθηκε στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με εξαίρεση ελάχιστους εργαζόμενους ειδικών προσόντων που παρέμειναν στους Δήμους. 
Για το Δήμο Κομοτηνής η κατάργηση σήμανε την απώλεια 8 δημοτικών αστυνομικών, εκ των οποίων μόλις ένας ειδικών προσώπων συνέχισε να εργάζεται στο Δήμο σε άλλη θέση. 
Σήμερα η επαναφορά με του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας για τους ΟΤΑ όλης της χώρας, βρίσκει το Δήμο Κομοτηνής να καλείται να επανασυστήσει το σώμα με μόλις 3 άτομα, αφού οι υπόλοιποι δεν εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν. Το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο κλήθηκε να πάρει απόφαση για το αν θα επανασυστήσει το θεσμό με τους υπάρχοντες τρεις αστυνομικούς. 

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Αρνητικός στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας εμφανίστηκε εισηγούμενος το θέμα στο σώμα ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά «με τους 8 οριακά μπορούσαμε να ασκήσουμε τις 29 αρμοδιότητες». Πρότεινε τα τρία άτομα να διατεθούν σε υπηρεσίες του Δήμου που έχουν αποδυναμωθεί και αναμένεται να αποδυναμωθούν περαιτέρω στο μέλλον ενόψει αθρόων συνταξιοδοτήσεων, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. 

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Οι τρεις αστυνομικοί δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες, ανέφερε η Φελίνα Καζάκου, εκφράζοντας βέβαια τον προβληματισμό της για τη μη επανασύσταση του θεσμού, για να πει τελικά όχι. «Εκ των πραγμάτων η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της. 
Δε θέλουμε ένα σώμα που θα υπηρετεί τους τύπους. Και να πάρουμε απόφαση επανασύστασης δε μπορεί να λειτουργήσει το σώμα», ανέφερε η Ελένη Λαφτσή. 
 
Στη μη επανασύσταση συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος όμως εύλογα αναρωτήθηκε «τι γίνεται με τα θέματα αστυνόμευσης μέσα στην πόλη; Υπάρχει μία τρομερή συμφόρηση στην πόλη». Η αστυνόμευση στην πόλη είναι δύσκολη να γίνει και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, παραδέχτηκε ο δήμαρχος, ο οποίος ήδη έχει μεταφέρει αίτημα στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πανούση για στελέχωση της Διεύθυνσης με προσωπικό. «Εφόσον υπάρξει αυτή η ενίσχυση προσωπικού θα δούμε μία διαφορετική κατάσταση στην πόλη», είπε σχετικά ο δήμαρχος. 

Αρνητικός στην επανασύσταση εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Φακιρίδης.