20 Ιουν 2015

Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Αμαρουσίου

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Αμαρουσίου την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στο δημαρχείο, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, καθώς αναμένεται να συζητηθεί από την οικονομική επιτροπή του δήμου η διενέργεια διαγωνισμών για οδοκαθαρισμό των δημοτικών χώρων πλην του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και φύλαξη εγκαταστάσεων του δήμου. 
Ειδικά για το τελευταίο, έχει ληφθεί απόφαση κατά πλειοψηφία για τη μη επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

"Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου (και όχι τυχαία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου κ. Γ. Πατούλη) να παραδώσει τον τομέα οδοκαθαρισμού καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, την Παρασκευή 19.6.2015, σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για εμάς" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι για να επιτύχει σε αυτή την απόπειρα "επικαλείται την 'έλλειψη προσωπικού', 'τα παράπονα των δημοτών', την 'ελλιπή χρηματοδότηση', την 'τουριστική εικόνα' του δήμου". "Φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούσαμε κουβέντα για το πού πάνε τα 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη σε μια υπηρεσία που δεν έχει περισσότερους από 100 εργαζόμενους και καμιά 20αριά οχήματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης σε όλα τα επίπεδα" καταλήγει.

Η προτίμηση Πατούλη για ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση της απορριμμάτων φάνηκε, άλλωστε, και στη χθεσινή τοποθέτησή του στο συνέδριο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Ηράκλειο, όπου μεταξύ άλλων πρόκρινε τη μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε Ανώνυμες Εταιρείες, για να έχουν "ευελιξία στη λειτουργία τους, στις αποφάσεις τους για την τιμολογιακή πολιτική και στην εφαρμογή του επιχειρησιακού τους σχεδίου".

Πληροφορίες από avgi.gr