25 Σεπ 2014

Ο Δήμος Πατρέων για τη σημερινή αποστολή των Εκθέσεων στον Άρειο Πάγο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του epoli.gr με τον Δήμο Πατρέων, σχετικά με τη σημερινή αποστολή των Εκθέσεων 5 Δήμων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, λόγω απουσίας του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη (φωτο) στην Αθήνα, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου, μας δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:
«Η πρώτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ήταν να δοθεί εντολή προς τις Γενικές Διευθύνσεις του Δήμου, να σταματήσει κάθε ενέργεια αποστολής στοιχείων. 
Στόχος αυτής της απόφασης ήταν, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Δηλαδή, την απόλυση Δημοτικών Υπαλλήλων, ώστε να ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον αντιδραστικό Νόμο 4250/2014 γιατί βάζει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του Δήμου να λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι και ανάλογα με τον οβολό τους.
Πρόκειται για μία επιθετική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να αντικατασταθεί με τις περίφημες 6μηνες συμβάσεις απασχόλησης.
Λόγω της στήριξής μας από το ΚΚΕ, ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα φαινόμενα, που "άνθισαν" τις προηγούμενες δεκαετίες: Με τη ρουσφετολογία, τη ρεμούλα και την κοπάνα, γιατί όλα αυτά είχαν τον σκοπό τους: Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων και τη φθορά των συνειδήσεων τους.
Θεωρούμε απαράδεκτο να καταγγέλλουν τα φαινόμενα, όψιμα, σήμερα, αυτοί που τα δημιούργησαν».

http://www.poli-politiki.gr/, 25/9/2014