30 Νοε 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


http://now24.gr/wp-content/uploads/2011/10/moyseio.jpg

Με θλίψη παρακολουθούμε το παιδαριώδες σκεπτικό, των ιθυνόντων της διοικητικής μεταρρύθμισης, που θέλουν στη θέση των αρχαιοφυλάκων να μετατάξουν τους σχολικούς φύλακες.
Με την επιστολή μας αυτή καταγγέλλουμε την ανοίκεια πρόταση για τις μετατάξεις αυτές, όχι γιατί λοιδορούμε την εργασιακή ικανότητα των σχολικών φυλάκων, αλλά για το παραγκωνισμό των ήδη υπαρχόντων εξειδικευμένων άνεργων αρχαιοφυλάκων.
Προφανώς το «έκαστος, εφ’ ω ετάχθει», δεν έχει φτάσει στα αυτιά των πολιτικών ανίκανων που

αποφαίνονται ως φωτεινοί παντογνώστες επί παντός επιστητού.
Αναζητώντας φαινομενικά την αξιοκρατία επί του αντικειμένου, αποφάνθηκαν μάλλον προς εξυπηρέτηση των πελατειακών τους αναγκών, παρά προς την εξυγίανση του κλάδου.
Ποιός είναι πιο άξιος κ.κ. αρμόδιοι για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών ;-
Οι απαίδευτοι σχολικοί φύλακες, ή οι εξειδικευμένοι του κλάδου;
Εκ πρώτης όψεως, διαφαίνεται ως άλλη μια ανήκουστη απόφαση που αναδεικνύει τη διανοητική ανεπάρκεια των κρατούντων, αλλά σε μια πιο προσεκτική ματιά παρατηρούμε πως μάλλον εξυπηρετεί κάποιες κομματικές στρατιές, κάποια διατήρηση του ελαχιστοποιημένου εναπομείναντος πελατειακού κράτους, παρά μια υγιή αξιοκρατική αναδιάταξη του δημόσιου τομέα.
Παγιδευμένοι στη κραυγαλέα απαιδευσία τους και χωρίς ίχνος σοβαρότητας παραγκωνίζουν την προσφορά των ειδικευμένων αρχαιοφυλάκων, σνομπάροντας, ταπεινώνοντας & απαξιώνοντας επί της ουσίας, την έστω ευτελή σπουδή τους, προς όφελος μάλλον των όποιων εναπομεινάντων κομματικών κηφήνων.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη καταφανή επικείμενη αδικία και το κοινωνικό έγκλημα εις βάρος της αξιοκρατίας, ζητάμε από τους πολιτικούς ταγούς να επιδείξουν την αρμόζουσα σεμνότητα, υποβαθμίζοντας τη φανατισμένη επιδίωξη των στόχων τους, προκαταλαμβάνοντας ταυτόχρονα τα δραματικά αδιέξοδα καθώς και τα επικείμενα πεδία αντιπαλότητας που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν μεταξύ σχολικών φυλάκων και αρχαιοφυλάκων. Σε έναν απλό αναλογισμό θα διακρίνουν, πως έτσι επιεικώς επιβάλλει το πολιτικό παίγνιο των κοινωνικών αναγκών που διαχειρίζονται.
Ας επιδείξουν επιτέλους επιδεξιότητα μέσω της προβλεπόμενης & αναγκαίας πολιτικής τους ηθικής και φρονιμότητας και ας σταματήσουν τη διαιώνιση της κομματανθρωπίας προς εξυπηρέτηση των οικείων του Αντωνάκη και των συν αυτόν, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι όμηροι των κομματικών – συνδικαλιστικών πελατών τους, τουλάχιστον όπως ορίζει η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.
Η εν δυνάμει ψήφιση και εφαρμογή μιάς τέτοιου τύπου (ν)τροπολογίας, θα δημιουργήσει μάλλον οξύτητες και αντιπαλότητες, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε ημέτερους άρα κακούς και υμέτερους ή φίλα προσκείμενους, άρα καλούς, στην ήδη καταβαραθρωμένη κοινωνία, παρά θα διευκολύνει και θα εξομαλύνει το έξωθεν επιβαλλόμενο έργο.
Ας δοθεί εν’ τέλει μια στρατηγική ιεράρχηση προτεραιότητας των προσλήψεων επί των άνεργων αρχαιοφυλάκων, όχι μόνο ως παιχνίδι εντυπώσεων αλλά ως ψήγμα αξιοκρατίας.

Ας διακοπεί επιτέλους η μικρόνοη και μεθοδική κατάλυση κάθε αξιοκρατίας.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΝΕΡΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

http://www.olympia.gr/, 29/11/2013