19 Σεπ 2013

Τι πρέπει να κάνουν οι «διαθέσιμοι» του υπουργείου Υγείας



Οι υπάλληλοι όλων των φορέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθοδηγούνται με εγκύκλιό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση:

- Αίτηση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης
- Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αποτίμηση προσόντων (και όσα τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα).

Ορίζεται ότι αφενός η προϋπηρεσία σε δημόσια νοσοκομεία έως πέντε έτη δίνει 20 μόρια, ενώ άνω των πέντε ετών 30 μόρια, αφετέρου η προϋπηρεσία σε λοιπούς φορείς εποπτείας υπουργείου Υγείας ως πέντε χρόνια δίνει 10 μόρια και άνω των πέντε ετών 20 μόρια. Σημειώνεται πάντως ότι εφόσον ο αξιολογούμενος καλύπτει, ταυτόχρονα, τα κριτήρια των δύο κατηγοριών, η μέγιστη μοριοδότησή του δεν μπορεί να υπερβαίνει την ανώτατη μοριοδότηση των 30 μορίων.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση μετάταξης καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στον φορέα υποδοχής. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στον φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίστηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσης του υπαλλήλου και ανακαλείται η σχετική πράξη μετάταξης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

http://www.aftodioikisi.gr/, 18/9/2013