28 Μαΐ 2013

Μέχρι 7 Ιουνίου οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ν.Π. των Δήμων


NPDD
Την ανάγκη να προχωρήσουν εμπρόθεσμα στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έγκριση επιχορήγησης των Νομικών Προσώπων των δήμων υπογραμμίζει σε  επιστολή τους προς τους δημάρχους όλης της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. Όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η προθεσμία λήγει στις 7 Ιουνίου 2013. Ο Κ. Ασκούνης χαρακτηρίζει στην επιστολή του ως «μεγάλη ευκαιρία» τη σχετική δυνατότητα καθώς από τη μία θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων, ενώ από την άλλη θα διοχετευθούν πιστώσεις στις τοπικές αγορές οι οποίες ασφυκτιούν, λόγω παρατεταμένης κρίσης».
Το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο που έχει αποστείλει από τις 22 Μαΐου επισημαίνεται ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν στείλει μέχρι την παραπάνω προθεσμία τα απαιτούμενα στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων.  Η επιχορήγηση αυτή διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέχρι του ύψους των υποχρεώσεων που είχαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011.
Ωστόσο οι  φορείς μέσω του Συμφώνου Αποδοχής Όρων μπορούν να εντάξουν στη σχετική ρύθμιση ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τρίτους για τους μήνες Δεκέμβριο 2011, Σεπτέμβριο 2012 και Απρίλιο 2013.
http://www.localit.gr/, 27/5/2013