5 Απρ 2013

Πνιγμένη στο σκουπίδι η Τρίπολη.1400 τόνοι παραμένουν στους δρόμους


skoupidia - tripoli
Βουνά εξακολουθούν και παραμένουν τα σκουπίδια στους Δήμους της Τρίπολης , παρά τη σωτήρια λύση , έστω και για  μερικούς μήνες , της μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Φυλής . 
Ο Δήμος τώρα ξεκινά το διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της μεταφοράς τους
Ο Δήμος Τρίπολης έχει δικαίωμα να μεταφέρει 65 τόνους καθημερινά στη χωματερή της Φυλής και 35 τόνους τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο υπάρχει το περιθώριο , ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , « λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην πόλη τις πρώτες μέρες, να μπορεί ο Δήμος να υπερβεί το όριο των τόνων που επιτρέπεται να μεταφέρει».
Επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί σε γειτονιές της πόλης μας, όταν φορτωθούν, να φύγουν απευθείας για την Αθήνα και την χωματερή της Φυλής ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος.
Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης μας υπολογίζεται πως υπάρχουν 1300 τόνοι απορριμμάτων ενώ καθημερινά προστίθενται και άλλες ποσότητες.
«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και για το λόγο αυτό όταν ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Αθήνα η αποκομιδή θα γίνεται με εντατικούς ρυθμούς» , είπε ο Δήμαρχος 
http://www.newsta.gr/, 4/4/2013