16 Οκτ 2012

Ανταποκρίθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο κάλεσμα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για μη συμμετοχή σε αυτού του είδους την αξιολόγησή τους


Λιγότεροι από 11.000 εκπαιδευτικοί, σε σύνολο 170.000, έχουν συμπληρώσει μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία, το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών του υπουργείου Παιδείας, ανταποκρινόμενοι όπως φαίνεται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στο κάλεσμα των ομοσπονδιών τους να μην συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το esos.gr το οποίο επίσης αναφέρει ότι ο υπουργός Παιδείας μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κείμενο για διαβούλευση προς τους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια θα οριστικοποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν.
Σημειώνεται πως η Επιτροπή για την αξιολόγηση εισηγείται στον υπουργό Παιδείας τριετή δοκιμαστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πρόταση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν θα γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ είχαν από την αρχή αντιδράσει στην επιμονή και τη σπουδή του υπουργού Παιδείας να επιβάλλει αυτού του είδους την αξιολόγηση και να μην λάβει υπόψη του ούτε τις αναλυτικές και στοιχειωθετημένες σχετικές προτάσεις τους, ούτε και την έκκλησή τους για διάλογο στο θέμα αυτό.

Το υπ. Παιδείας, προσπάθησε να φορτώσει την αποτυχία του να πείσει τους εκπαιδευτικούς για τις προθέσεις του αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν έχουν δοθεί κλειδάριθμοι στους εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με ευθύνη Διευθυντών».     
Δηλαδή, υπαινίχθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αλλά οι διευθυντές δεν τους έδιναν κλειδάριθμους! 

"Η αλήθεια", όπως αναφέρει σε απάντησή της η ΔΟΕ, "είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, δεν ζήτησαν κλειδάριθμους και δεν συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο. Επομένως, η διαδικασία στις σχολικές μονάδες ολοκληρώθηκε. Θεωρούμε απαράδεκτη την επιχείρηση στοχοποίησης των διευθυντών των σχολικών μονάδων στην κοινή γνώμη". 

http://halandripedia.blogspot.gr/, 15/10/2012