14 Σεπ 2012

Το πραγματικό κόστος μεταφοράς των μαθητών ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών από τους δήμους



Μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών να έχουν αποστείλει όλοι οι δήμοι τα απολογιστικά στοιχεία του πραγματικού κόστους μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα από 1-9-2011 έως 30-6-2012.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου επισημαίνει ότι τα πρώτα στοιχεία που έχουν δοθεί από τους δήμους δεν απεικονίζουν το πραγματικό κόστος. Για τον υπολογισμό αυτού του κόστους θα πρέπει να συμπληρωθεί ειδική φόρμα με συγκεκριμένες παραμέτρους. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης από την υπηρεσία , των στοιχείων εκτιμώμενου και απολογιστικού κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποστείλει, διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ εκτιμώμενου και απολογιστικού κόστους.

Προκειμένου λοιπόν, να διασταυρωθούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία οι δήμοι θα πρέπει το αργότερο έως και τη Δευτέρα 24-9-2012, να αποστείλουν απολογιστικά στοιχεία του πραγματικού κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να είναι συγκεντρωτικά και να αφορούν στη περίοδο από 1-9-2011 έως και 30-6-2012.
Στην επιστολή του υπουργείου επισημαίνεται ότι με βάση τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι δήμοι θα γίνει και η κατανομή των σχετικών πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για τη μεταφορά μαθητών που εκτελέσθηκε από τους Δήμους για τη σχολική χρονιά 2011-2012.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δήμοι να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά και να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό και το σχετικό πίνακα. Ο πίνακας θα πρέπει να αποσταλεί εντός της ορισμένης προθεσμίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση s.theodorakopoulou@ypes.gr