25 Νοε 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ : Μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση καταδίκης των χαρατσιών

Σε λαϊκή συνέλευση μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, προχτές το βράδυ, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από Λαϊκές Επιτροπές του νησιού και ταξικά συνδικάτα, που πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την άγρια φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, να απαιτήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψει όλους αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι σε ΔΕΗ, εφορία και ΔΕΥΑΖ.
Το έναυσμα έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των χαρατσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο σε προ ημερήσια διάταξη με την παρουσία εργαζομένων από τις Λαϊκές Επιτροπές Λιθακιάς - Καλαμακίου - Μουζακίου μαζί με το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων Αυτοδιοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, την Επιτροπή Παιδείας του ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και τη Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ.
Η δημοτική αρχή (πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι) προτίμησε, μπροστά στη λαϊκή οργή και απαίτηση για προστασία από τους άδικους νόμους, να αρνηθεί να συζητήσει το θέμα, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησε κάτω από έντονες αποδοκιμασίες. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εργαζόμενοι, που ζήτησαν να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΔ) έμειναν και στην τοποθέτησή τους περιορίστηκαν στη διατύπωση πως υπάρχει πρόβλημα από την αδυναμία μέρος του κόσμου να πληρώσει λογαριασμούς και χαράτσια.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζακύνθου καταγγέλλει «την προκλητικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου κ. Μποζίκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρμένη, που μπροστά στη λαϊκή οργή που δυναμώνει, οργανώνεται και εκφράζεται μέσω του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των λαϊκών επιτροπών, επέλεξαν να αποχωρήσουν αναβάλλοντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η άρνησή τους να συζητήσουν εκφράζει τα όρια και το περιεχόμενο της δημοκρατίας τους που δεν ανέχεται τη λαϊκή διαμαρτυρία και την αποφασιστικότητα, αλλά παράλληλα εκφράζει το φόβο και την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με οποιοδήποτε επιχείρημα.
Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο έτοιμη είναι από καιρό να υπερασπίσει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου Μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα και αυτής του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, αποτελώντας ουσιαστικά μέρος του αστικού κράτους και του μηχανισμού πίεσης των λαϊκών στρωμάτων που τα οδηγεί στην εξαθλίωση».

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 25/11/2011