2 Νοε 2011

Τα μαλλιά στο κούρεμα θα τα βάλουμε εμείς


"κλικ" στην εικόνα


O επισυναπτόμενος πίνακας αφορά τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας και τα χαρτοφυλάκια τους που σχετίζονται με ομόλογα Ελληνικού δημοσίου.
Η ανάγνωση του πίνακα δίνει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα καθώς αφορούν μία από τις πιστότερες εικόνες των αποτελεσμάτων των πολιτικών του μνημονίου καθώς:

Γάλοι - Γερμανοί έχουν πια με μικρό αριθμό ομολόγων

Οι δυνάμεις του άξονα μπόρεσαν σε όλη την διάρκεια του μνημονίου να ξεφορτωθούν τα Ελληνικά τοξικά –ομόλογα με αποτέλεσμα τώρα να είναι ελάχιστα έκθετοι σε κουρέματα και στάσεις πληρωμών. Εδώ μάλλον βρίσκεται τμήμα της μαγείας της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Συνολικά στα χέρια των γερμανικών τραπεζών βρίσκονται περί τα 8 δις και αντίστοιχα στην Γαλλία περί τα 14 δις. Σίγουρα τα χρήματα αυτά δεν είναι λίγα - είναι € και όχι δραχμές - αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τα χρήματα πχ που χάθηκαν στην ιστορία της γαλλο – βελγικής DEXIA που ανέρχονται σχεδόν σε 700δις € μόλις πρόσφατα. Οι χώρες λοιπόν που επεξεργάστηκαν όλα τα σχέδια από μνημόνια , EFSF, μέχρι μεσοπρόθεσμα και πακέτα λύσεων τύπου 21/7 και 27/10 στο τραπεζικό τους σύστημα έχουν λιγότερο από το 6% του χρέους.

Τα μαλλιά στο κούρεμα θα τα βάλουμε εμείς

Τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία φιγουράρουν στη δεύτερη θέση των πιστωτών της χώρας - ή καλύτερα του κράτους. Το νούμερο των 30 δις δείχνει την απίστευτη λεηλασία που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας. Δεν φτάνει η καθήλωση των μισθών και η υπεραξία που κερδίζει το κεφάλαιο στη χώρα από όλους εμάς έρχεται και το πλιάτσικο στα αποθεματικά των ταμείων. Παλιότερα δίνονταν με αυτά τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών, μετά παίζονταν στο χρηματιστήριο, μέχρι προσφάτως επενδύονταν σε τοξικά ομόλογα, για να καταλήξουν βορά πότε των εκσυγχρονιστών και πότε των επανιδρυτών του κράτους.Τα χρήματα αυτά αποτελούν τμήμα από τον παραγόμενο πλούτο της εργασίας ενός ολόκληρου λαού για χρόνια. Αυτά θυσίασε η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ στέλνοντας στο κουρείο τα λεφτά μας και από τις 27/10 είμαστε κατά 15 δις € φτωχότεροι . Το εντυπωσιακό - εξοργιστικό ότι φαίνεται ότι αυτό να έγινε εθελοντικά.
Ο βιαστής αρνείται τον βιασμό και δηλώνει ότι το θύμα το ευχαριστήθηκε. Το επίσημο πολιτικό σκηνικό επιτίθεται με όλους τους τρόπους σε ολόκληρο τον λαό διεκδικώντας το δικαίωμα να ισοπεδώσει την κοινωνία στο όνομα της σωτηρία της. Γνωρίζουμε πια ότι μία βασική λειτουργία του μνημονίου ήταν η εξυπηρέτηση των τραπεζών του κέντρου. Κερδήθηκε έτσι χρόνος και ετοιμάστηκε το δέσιμο της χώρας μέσα από συμφωνίες δανείων που μόνο ο Τσολάκογλου, ο Λογοθετόπουλος και ο Πλυτζανόπουλος θα υπέγραφε.
Δεν είναι άραγε εξοργιστικό να καταφεύγουν τώρα μετά από δύο χρόνια στην λαϊκή ετυμηγορία για μία τέτοια δανειακή σύμβαση. Δεν είναι εύλογη η απορία για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν το δημοψήφισμα γινόταν το 2010 στο δάνειο των 110 δις – απλά υπενθυμίζουμε ότι η Ισλανδία είπε ΟΧΙ δύο φορές και επέζησε

του Κ. Γερολυμάτου, http://www.stasi.gr/, 1/11/2011