2 Νοε 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ : Ανακοίνωση με αφορμή τις πολυήμερες κινητοποιήσεις

Σε κλιμάκωση της πάλης και οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καλούν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, λίγες μέρες μετά τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις οποίες, όπως τονίζουν, ο κλάδος βγαίνει πιο ώριμος και πιο δυνατός.
Εδικότερα, όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Μπροστά μας έχουμε ένα γενικευμένο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων. Καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, πρόνοια, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί παραδίδονται στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο τον ΟΤΑ, τρελά κέρδη στα μονοπώλια και ταυτόχρονα δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους, μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών. Μόνο για το τρέχον έτος το φιλέτο των σκουπιδιών είναι 3,5 δισ. ευρώ, από ανταποδοτικά, διαχείρισή τους κλπ. ενώ τα ανταποδοτικά τέλη για τον 1 τόνο σκουπιδιών θα αυξηθούν από 70 ευρώ σε 200 ευρώ!!!».
Αναφερόμενες στη συνέχεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καταγγέλλουν το γεγονός ότι «με το που ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση στην Αττική και πριν βγει "παράνομη" η απεργία, στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα, τα "δίπλωσαν". Ταυτόχρονα, αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για συλλογική κι οργανωμένη "άρνηση υποταγής στην πολιτική επιστράτευση"».
«Αντίθετα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σημειώνουν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία κάθε απεργίας, κάθε κινητοποίησης. Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι ο αγώνας έπρεπε να έχει καθαρές στοχεύσεις απέναντι σε κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ, να έχει ως συστατικό του στοιχείο την κοινωνική συμμαχία και τη συστράτευση μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, να είναι πολύμορφος, να έχει διευρυμένο πλαίσιο πάλης, να μην περιορίζει, να μην εγκλωβίζει την πάλη μόνο στα σκουπίδια».
«Καμιά ιδιωτικοποίηση, κανένα ξεπούλημα, καμιά εφεδρεία - απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», με αυτά τα αιτήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς και να αποφασίσουν κλιμάκωση της πάλης. Να παρθούν αποφάσεις και συγκεκριμένα:

Κανένας τομέας, καμιά υπηρεσία κανενός δήμου να μη δοθεί σε ιδιώτες. Να μη δοθούν λίστες ονομάτων από τους δήμους για εφεδρεία κι απολύσεις.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους άλλους κλάδους, σε όσους δήμους εξαγγέλλουν ιδιωτικοποίηση και απολύσεις.

Παίρνουμε αποφάσεις για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών ταμείων, για να μην περάσει στην πράξη η νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» 50% έως 70%.

Παίρνουμε αποφάσεις συλλογικά και οργανωμένα να μην πληρώσουμε όλα τα χαράτσια. Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις, κινητοποιήσεις στις εφορίες, ΔΕΗ κ.α.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 2/11/2011