12 Οκτ 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΛΑΡΙΣΑΣ : Ακατάλληλο νερό στο Αρμένιο

Ακατάλληλο για οικιακή χρήση κρίθηκε το νερό στο Αρμένιο του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας λόγω των υψηλών τιμών χρωμίου που ανιχνεύτηκαν στις δύο γεωτρήσεις που το υδροδοτούν. Όλο αυτό το διάστημα οι περίπου 1.000 κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να προμηθεύονται νερό είτε από υδροφόρες είτε εμφιαλωμένο, με αποτέλεσμα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους ανθρώπους, με εμφιαλωμένο ποτίζονται και τα ζώα, κάτι που κάνει ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, στη μία γεώτρηση ανιχνεύτηκε χρώμιο με τιμή 86,2 μικρογραμμάρια ανά λίτρο - το όριο είναι 50 μικρογραμμάρια - ενώ στην άλλη η τιμή είναι περίπου στο όριο ασφαλείας.
Ανάλογο πρόβλημα με την υδροδότηση αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κιλελέρ, π.χ. Ζαππείου, Μοσχοχωρίου, Κυπαρισσίου, Μαυροβονίου και Ψυχικού.
Κι ενώ στις βρύσες των σπιτιών τους τρέχει ακατάλληλο νερό, άκρως επικίνδυνο για την υγεία τους, η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ όχι μόνο δε δίνει λύση στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα, αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες χωρίς νερό, αλλά εξακολουθεί να τους χαρατσώνει με τα τσουχτερά τέλη ύδρευσης, ενώ, ταυτόχρονα, επιβαρύνονται με την αγορά εμφιαλωμένων.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 12/10/2011