10 Οκτ 2011

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Συμμετέχουν: Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Αγρινίου, Νάουσας, Καλαμάτας, Πύργου, Σπάρτης, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Λάρισας, Βόλου, Κοζάνης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Ηρακλείου, Λούτσας, Γκράβας, Κολωνού – Σεπολίων, Αμαρουσίου, Περιστερίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Τούμπας, Ευόσμου


Σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιζόμενων μαθητών από όλη την Ελλάδα συγκροτήσαμε Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Όλοι οι μαθητές ενωμένοι, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί, ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και όσους στηρίζουν αυτήν την πολιτική τα εξής:

Η κατάσταση στα σπίτια μας είναι εκρηκτική. Οι οικογένειες μας δεν τα βγάζουν πέρα για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες, όπως φαγητό και ρεύμα. Με νέα χαράτσια τσακίζουν το ήδη ρημαγμένο εισόδημα των γονιών μας! Μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια για να πλουτίζουν οι λίγοι. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΔΕΝ θα περάσει. Δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της ανεργίας.

Δε δεχόμαστε την κοροϊδία τους! Επιστρέφουμε τους ψευτοτσαμπουκάδες της Υπουργού της φωτοτυπίας!

Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει κλείσει τα σχολεία. Κάθε χρόνο μειώνουν κι άλλο τη χρηματοδότηση για την παιδεία κι αυτή τη στιγμή τα ταμεία των σχολείων μας είναι άδεια.
Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες. Τα σχολεία μας δεν έχουν βιβλία και καθηγητές. Είναι σχολεία φθηνά για το κράτος και ακριβά για τις οικογένειές μας που πρέπει να πληρώνουν τις μετακινήσεις, τη θέρμανση, το τεράστιο κόστος των φροντιστηρίων και δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμη. Μας ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση καθώς ή θα είμαστε άνεργοι ή θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι για 500 ευρώ.

ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ – ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της μαστούρας, γιατί μας θέλουν υποταγμένους, με σκυφτό το κεφάλι, να μην αντιδρούμε, να μη συζητάμε, να μη διεκδικούμε.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

Ανυπακοή στους ένοχους για την άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η Τρόικα, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ που όλοι μαζί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ανυπακοή στο υπουργείο και στους νόμους του, στους σχολικούς κανονισμούς.

Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα μαχητικά και αποφασιστικά παλεύουμε για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Πραγματοποιήσαμε γενικές συνελεύσεις στα σχολεία μας παρά τις απειλές και τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας. Προχωρήσαμε σε εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων. Κάθε μέρα οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους με πορείες στις γειτονιές, στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους. Αποκλείσαμε δρόμους και μιλήσαμε με εργαζόμενους που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας!
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε μαζί μας τους εργαζόμενους γονείς μας και το ΠΑΜΕ, τους αγωνιστές καθηγητές, τους φοιτητές και το ΜΑΣ. Είναι υπόθεση όλου του λαού η μόρφωση μας. Είναι και δική μας υπόθεση η επίθεση απέναντι στις οικογένειές μας, με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη φοροληστεία, την ακρίβεια.
Δίνουμε συντονισμένη απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας οργανωμένα – μαζικά – περιφρουρημένα. Κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του. Τώρα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, σε όλη την Ελλάδα. Όταν είμαστε ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις, που αξιοποιούν μεμονωμένες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες μας, είναι ο τρόπος για να επιβάλουν την υποταγή στην άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Δεν θα τους περάσει! Θέλουν μέσα στα σχολεία μας την πολιτική που μας στερεί τη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, την αστυνόμευση και την πειθαρχία στην αδικία. Γι’ αυτό δε θέλουν τον οργανωμένο, συντονισμένο σαν μία γροθιά αγώνα μας! Βάζουν συγκεκριμένους διευθυντές, καθηγητές και γονείς σε διατεταγμένη υπηρεσία έξω από τα σχολεία να απειλούν, να τρομοκρατούν ακόμα και να σπάνε στο ξύλο μαθητές. Αυτή είναι η περήφανη δημοκρατία τους!
Με τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων είμαστε ακόμα πιο δυνατοί!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

•Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

•Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

•Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

•Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους μαθητές.

•Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

•Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης παντού.

•Κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.

•Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους. Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος – Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, παιδιών Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό για να μην κλείσει ή συμπτυχθεί κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη των Ελλήνων μεταναστών σε ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν, εκπαιδευτικό σύστημα.

Προχωράμε σε:

19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/ 10!

Μέρα πανελλαδικής δράσης την Πέμπτη 13/10. Συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα, πλημμυρίζουμε τους δρόμους γύρω από τα σχολεία μας. Στέλνουμε πανελλαδικό μήνυμα!

Σε κάθε πόλη τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων να εκδώσουν εφημερίδα.

Οργανώνουμε συναυλίες στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και αθλητικά τουρνουά.
Κάνουμε οργανωμένες παρεμβάσεις στις σχολικές γιορτές και στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών κινητοποιούμαστε σε κάθε πόλη.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ σε κάθε γειτονιά, δήμο, πόλη, ΠΑΝΤΟΥ!