31 Οκτ 2011

Το χαράτσι φέρνει... σκοτάδι και πείνα!

Προσφυγή κατά του νέου ειδικού τέλους και αίτημα πενίας κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ιδιοκτήτη διαμερίσματος 48τ.μ. με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ, ο οποίος αδυνατεί να καταβάλει τον εν λόγω φόρο, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του.
Μάλιστα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης, στην προσφυγή που συνέταξε ο ίδιος, αιτείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, το διορισμό δικηγόρου για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, ενώ φέρεται να υπογραμμίζει ότι… «είναι αδύνατο με το συγκεκριμένο μηνιαίο εισόδημα (σ.σ. ετήσιο 4.332 ευρώ) να πληρώσω και τα επιπλέον 350 ευρώ από το “χαράτσι”…». Μεταξύ άλλων, τονίζει πως… «το ειδικό τέλος αποτελεί, εξαιτίας του πενιχρού εισοδήματός μου, υπέρμετρο βάρος. Η δε απειλή διακοπής του ρεύματος είναι απάνθρωπη και ατιμωτική κι ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό. Ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός, αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και παράνομος».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέθεσε κι αίτηση αναστολής, η οποία, ως γνωστόν, εξετάζεται από το ΣτΕ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε, εκ μέρους δικηγόρου Αθηνών, η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ, στον οποίο περιλαμβάνεται το επίμαχο ειδικό τέλος.

του Ευθύμη Κουτσούκη, από την εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος", 31/10/2011