21 Οκτ 2011

Με εξώδικο, ο ΙΣΑ απαιτεί την πληρωμή οφειλών του ΟΠΑΔ

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στον ΟΠΑΔ το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας απαιτώντας την καταβολή «των οφειλομένων αμοιβών για ιατρικές πράξεις που έχουν πραγματοποιήσει οι συμβεβλημένοι με το ταμείο σας ιατροί - μέλη μας κατά το έτος 2010».
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο, «παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται σήμερα αμοιβές για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους κατά το έτος 2011, ουδεμία ενέργεια έχει λάβει χώρα για την καταβολή των οφειλομένων αμοιβών του προηγούμενου έτους, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα».
Καταλήγει ζητώντας ενημέρωση «εντός δεκαημέρου από τη λήψη του παρόντος για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε για την επίτευξη της άμεσης καταβολής των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών για το έτος 2010. Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις και στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας, μεταξύ των οποίων και η άσκηση ενδίκων μέσων με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας».

Σ.Ν. , εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 21/10/2011