12 Οκτ 2011

Βενιζέλος, Βάσω έκαναν κουρελόχαρτο τον κανονισμό της Βουλής!

Με ωμή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής η κυβέρνηση επισπεύδει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το Δημόσιο, ώστε να ψηφιστεί πριν την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου. Ωστόσο η κυβέρνηση νομοθετεί "στο πόδι", καθώς σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει αλλαγές στο νομοσχέδιο, που πιέζει να ψηφιστεί γρήγορα! Οι αλλαγές θα αφορούν τις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Και ο υπουργός Οικονομικών και η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου παραδέχθηκαν ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής, καθώς ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου πρέπει να μεσολαβεί μία εβδομάδα, ενώ η πρώτη ανάγνωση θα ολοκληρωθεί αύριο, η δεύτερη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Π. Λαφαζάνης: Θα προσβληθεί ο νόμος στη δικαιοσύνη

Έντονα αντέδρασαν ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επεσήμανε την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. "Η τρόικα να καταλάβει ότι έχουμε ακόμα δημοκρατία" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι "το νομοσχέδιο είναι άκυρο, μπορεί να προσβληθεί".
"Μακάρι να ήταν αυτή η κύρια παραβίαση του κανονισμού" απάντησε η Β. Παπανδρέου, ενώ ο Ε. Βενιζέλος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "θέτει τα θέματα με διάθεση πολύ μεγάλης υπερβολής".
Σημειώνεται ότι η Ν.Δ., στο πλαίσιο της "ήπιας συναίνεσης" στην οποία είχε αναφερθεί η Β. Παπανδρέου, όταν αποδέχθηκε να κληθούν φορείς των αποστράτων στην επιτροπή, ουσιαστικά δεν αντέδρασε. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι διαφωνεί, "αλλά σε διαδικαστικά ζητήματα δεν βάζουμε θέμα".
Τη "σοβαρότητα" της Ν.Δ. επαίνεσε και ο Ε. Βενιζέλος, που υποστήριξε ότι το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου "υπαγορεύεται από μείζονος σημασίας εθνικές ανάγκες", που αφορούν τη "θωράκιση" της χώρας για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

πηγή : Εφημερίδα "Η Αυγή", 12/10/2011