11 Οκτ 2011

Απάντηση στον Ρέσλερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αντιστρέφοντας τη φράση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, που χαρακτήρισε «μεγάλο εμπόδιο» για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Γερμανίας τη διεκδίκηση των κατοχικών οφειλών, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απάντησε: «Θα είναι μεγάλο εμπόδιο για τη συνεργασία μας, κ. αντικαγκελάριε, αν πρώτα δεν εξοφλήσετε τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα...».
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, σε απάντησή του προς τον Φίλιπ Ρέσλερ, πρώτα απ' όλα τον ευχαριστεί που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν οφειλές της Γερμανίας και στη συνέχεια του υπενθυμίζουν όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel» ο καθηγητής Albrecht Ritsch Wirtschistoriker, που θεωρεί αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών η οποία συνοψίζεται στο «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε». Υπενθυμίζει δε ότι επί καγκελαρίας Κολ δεν υλοποιήθηκε η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953, που προέβλεπε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανιών θα έπρεπε να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.
«Απαιτούμε από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση να πράξει επιτέλους αυτό που δεν έπραξαν όλες, δυστυχώς, οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας» τονίζει τέλος το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

πηγή : Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 11/10/2011