12 Σεπ 2011

Θετικές εξελίξεις για το Πάτημα ΙΙ

Θετικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την κάλυψη των ελλείψεων σε στοιχειώδη έργα υποδομής που αντιμετωπίζει η περιοχή Πάτημα ΙΙ του Δήμου Χαλανδρίου.
Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενέκρινε στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων συνδέσεων στην περιοχή Πάτημα ΙΙ», με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Βάσιο να δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έγκριση της πρότασης.

Aισιόδοξοι για τη χρηματοδότηση

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βάσιος, η συγκεκριμένη πρόταση αφορά την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης, με πρόβλεψη, όπως είπε, για όλους τους δρόμους της περιοχής. «Όπως αντιλαμβάνεστε, η χρησιμότητα της πρότασής μας είναι πολύ σημαντική, γιατί το Πάτημα ΙΙ εντάχθηκε το 2004 και παρουσιάζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη», σχολίασε σχετικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εφόσον η πρόταση αυτή υλοποιηθεί, ο Δήμος θα προχωρήσει και στην κατασκευή των υπόλοιπων έργων υποδομής στην περιοχή, όπως αγωγοί ομβρίων κ.λπ.

Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε αναφέρει σε επανειλημμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας για το θέμα, αν και το Πάτημα ΙΙ είναι μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, σε επίπεδο έργων υποδομής έχει υλοποιηθεί μόνο η διάνοιξη των δρόμων.
Έτσι, εκτός από την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης, η περιοχή δεν διαθέτει επίσης αγωγούς ομβρίων, ενώ όσον αφορά στο δίκτυο ύδρευσης, έχουν κατασκευαστεί οι κεντρικοί, αλλά όχι οι δευτερεύοντες αγωγοί από την ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να μην υδροδοτούνται.
Πάντως, ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του ο κ. Βάσιος υποστήριξε ότι, με βάση και τα αποτελέσματα των επαφών του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για το θέμα της πρότασης, «το ποσό υπάρχει και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιλεγούμε».

της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 12/9/2011