ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Τον κίνδυνο να "καταρρεύσουν" τα μισά ΚΕΠ στην Επικράτεια επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων των εξειδικευμένων εργαζομένων στα Κέντρα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων ΚΕΠ προτείνει να υπογραφούν συμβάσεις 5ετούς διάρκειας με τους 630 συμβασιούχους, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων
Τον κίνδυνο να "καταρρεύσουν" τα μισά ΚΕΠ στην Επικράτεια επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων των εξειδικευμένων εργαζομένων στα Κέντρα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θ. Λιανός, δηλώνει στο "Eθνος" ότι 460 από τα 1.081 ΚΕΠ που λειτουργούν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό αφού οι δίμηνες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τους 630 περίπου εναπομείναντες συμβασιούχους λήγουν τους επόμενους μήνες.
"Εμείς που ανήκουμε στην ειδικότητα υπαλλήλων ''Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών'' έχουμε εκπαιδευτεί να φέρουμε σε πέρας όλες τις διαδικασίες που προβλέπουν τα ΚΕΠ", επισημαίνει ο κ. Λιανός.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ν. Ρόβλιας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ τόνισε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Επίσης, ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.
Δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Αυγούστου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσουν συγκεκριμένες λύσεις για το πρόβλημα λειτουργίας των ΚΕΠ.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ΚΕΠ. "Εχουμε ως προϊστάμενη αρχή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους δήμους που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που δημιουργεί ένα χάος γραφειοκρατίας", αναφέρει ο κ. Λιανός.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ σημειώνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν δήμαρχοι που αναθέτουν σε συναδέλφους του "αλλότρια καθήκοντα", όπως για παράδειγμα σε δήμο της Πελοποννήσου, όπου δήμαρχος -παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ΚΕΠ- ανέθεσε στον μοναδικό εξειδικευμένο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να εκτελέσει χρέη καταμετρητή της κατανάλωσης νερού των νοικοκυριών!
"Εμείς, με την εκπαίδευση που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά ενός εφοριακού, ενώ ένας υπάλληλος Εφορίας δεν μπορεί να εργαστεί σε ΚΕΠ", σημειώνει ο κ. Θ. Λιανός απαντώντας στο ερώτημα αν τα ΚΕΠ μπορούν να λειτουργήσουν με μόνιμους υπαλλήλους του δήμου.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων ΚΕΠ προτείνει να υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου 5ετούς διάρκειας με τους 630 συμβασιούχους των ΚΕΠ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων.
"Είμαστε βέβαιοι πως και η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα επιθυμούν την αναβάθμιση των ΚΕΠ, με στόχο να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και μείωσης της γραφειοκρατίας", δηλώνει ο κ. Θ. Λιανός.
πηγή : Εφημερίδα "Έθνος", 10/8/2011